שבועות: קרואסון חמאה במילוי גבינות, פסטו ועגבניות מיובשות
באדיבות קיורטוש המאפה ההונגרי
07/05/2013
- מתאים ל: 15 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
קרואסון חמאה - אוהבים? עכשיו דמיינו לכם את כל הטוב הזה, מלא בגבינות, פסטו ועגבניות מיובשות... הרגע החג שלכם הפך מושלם.
מרכיבים
- המצרכים לבצק (ל-15 קרואסונים):
- 15 גר' שמרים
- 75 מ"ל מים
- 230 גר' קמח
- 120 מ"ל חלב
- 25 גר' סוכר (1.5 כפות לא מלאות)
- 1/2 כף מלח
- 40 גר' חמאה רכה
- 250 גר' קמח לחם (ניתן לקנות בסופר)
- לקיפול:
- 230 גר' חמאה בטמפ' החדר
- מצרכים למלית:
- 300 גר' גבינת טוב טעם
- 200 גר' גבינה בולגרית
- 80 גר' גבינה צהובה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה
- 60 גר' קמח
- רוטב פסטו
- עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
1. מערבבים שמרים ומים בקערת מיקסר. טורפים פנימה כ-130 גר' קמח רגיל (בערך כוס). מפזרים את שאר הקמח הרגיל (100 גר') על הבצק ומניחים את הבצק בצד לכ-30 דקות עד שהתערובת תופחת ושכבת הקמח נסדקת.
2. מוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר, ולשים בעזרת וו לישה 5 דקות במהירות נמוכה ו-3 דקות נוספות במהירות בינונית.
3. מניחים לבצק לתפוח, עד שהוא מכפיל את נפחו. לשים מעט כדי להוציא את האויר, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
4. מקפלים קיפול ראשון באופן הבא: מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1 ס"מ ומורחים את החמאה על 2/3 מאורכו, מקפלים ל-3, כמו מעטפה (תחילה, מקפלים למרכז את השליש הריק, מכסים אותו בשליש המרוח ומקפלים הכל לשניים כך שנוצר מלבן קצר). עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
5. מקפלים קיפול שני באופן הבא: מסובבים את הבצק כך ששפתי הקיפול מקבילות אלינו ומרדדים אותו למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מקפלים את המלבן ל-4, כמו שסוגרים ספר (שתי הצלעות הקצרות נפגשות במרכז, ושוב סוגרים את שני החלקים זה על גבי זה). עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות לשעתיים או עד שמכינים את המאפים.
הכנת המלית:
מערבבים את כל הגבינות במיקסר (עם מטרפה) עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ולבסוף את הקמח.
מילוי הקרואסונים:
1. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ וחותכים לריבועים לפי הגודל הרצוי, מורחים את הפסטו על גבי חצי מהריבוע (משולש) ועליו מניחים את תערובת הגבינות ומניחים את העגבניות המיובשות.
2. מקפלים כל ריבוע לחצי עד יצירת משולש. מתפיחים בטמפ' החדר עד שהגודל מכפיל את עצמו. אופים בתנור בחום של 185 מעלות למשך 15 דקות. מגישים חם.
הערות
*ניתן להכין גם ללא פסטו ו/או עגבניות מיובשות וכן להחליף כל אחד מהם בתוספת אחרת כגון זיתים או פטריות וכו'.