Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני קישים ו-פשטידות> שבועות: קיש פילו תרד וגבינות

שבועות: קיש פילו תרד וגבינות

שבועות: קיש פילו תרד וגבינות

תיאור המתכון

באדיבות "סנפרוסט"

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מפשירים את התרד במשך לילה במסננת מעל צלחת.
2. מערבבים את הגבינה הבולגרית וגבינת הכנען עם הביצים והשמנת לבישול לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את השום, התרד, המלח והפלפל מערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
4. פותחים עלה של פילו על תבנית אפייה מקומחת, משמנים את חלקו העליון, עליו מניחים עלה נוסף, חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, את שולי הבצק שנותר מצמידים לדופן התבנית.
5. לריפוד הדפנות: לוקחים 2 עלי פילו נוספים, משמנים ומקפלים כל עלה לשלושה חלקים שווים, מצמידים את העלים המקופלים על דופן התבנית ומהדקים.
6. יוצקים את תערובת המילוי על העלים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 30 דקות.
7. מוציאים מהתנור, מפזרים את פרוסות הפרומעז ואופים כ- 20 דקות נוספות.

תגובות

  1. קיש פילו תרד בלה זמיר (10/05/2013 16:13:00)
    תודה על המתכון הנ''ל. משהו לא מסתדר לי עם הגודל של עלה הפילו לעומת תבנית מס' 24. עלה פילו גדול בהרבה מקוטר התבנית. האם בכל היתרה הזאת צריך לרפד את דפנות התבנית, ובנוסף גם עוד שני עלי פילו מקופלים לשלוש?
    ייתכן שלא הבנתי משהו. אודה לכם על הסבר.