שבועות: קיש פילו תרד וגבינות
- מתאים ל: 8-10 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות "סנפרוסט"
מרכיבים
- תבנית אפייה בקוטר 24
- 5 עלי פילו, מופשרים
- למילוי:
- 1 שקית (800 גרם) עלי תרד מוקפאים "סנפרוסט"
- 100 גרם גבינה בולגרית "תנובה", מגוררת
- 250 גרם גבינת כנען "תנובה"
- 3 ביצים
- 1 שמנת לבישול "תנובה"
- 1 שן שום, קצוצה דק
- מלח, פלפל
- 3 כפות קמח תופח
- 1 חבילה גבינת פרומעז "תנובה", חתוכה לפרוסות
אופן ההכנה
1. מפשירים את התרד במשך לילה במסננת מעל צלחת.
2. מערבבים את הגבינה הבולגרית וגבינת הכנען עם הביצים והשמנת לבישול לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את השום, התרד, המלח והפלפל מערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
4. פותחים עלה של פילו על תבנית אפייה מקומחת, משמנים את חלקו העליון, עליו מניחים עלה נוסף, חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, את שולי הבצק שנותר מצמידים לדופן התבנית.
5. לריפוד הדפנות: לוקחים 2 עלי פילו נוספים, משמנים ומקפלים כל עלה לשלושה חלקים שווים, מצמידים את העלים המקופלים על דופן התבנית ומהדקים.
6. יוצקים את תערובת המילוי על העלים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 30 דקות.
7. מוציאים מהתנור, מפזרים את פרוסות הפרומעז ואופים כ- 20 דקות נוספות.
תגובות
-
קיש פילו תרד
בלה זמיר
(10/05/2013 16:13:00)
תודה על המתכון הנ''ל. משהו לא מסתדר לי עם הגודל של עלה הפילו לעומת תבנית מס' 24. עלה פילו גדול בהרבה מקוטר התבנית. האם בכל היתרה הזאת צריך לרפד את דפנות התבנית, ובנוסף גם עוד שני עלי פילו מקופלים לשלוש?
ייתכן שלא הבנתי משהו. אודה לכם על הסבר.