שבועות: טרין סלמון עם גבינת שמנת ועירית
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף גיא פרץ, יועץ קולינארי למעדני מיקי
מרכיבים
- 200 גר' סלמון מעושן
- 300 גר' גבינת שמנת טבעית
- צרור עירית
- 1 חציל
- 2 כפות רוטב פסטו
- 4 כפות מיונז
- עלי בייבי לעיטור
- שמן זית למריחת החציל
- מלח
אופן ההכנה
פורסים את החציל בעובי 5 מ"מ, מורחים בשמן זית וממליחים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה. מקררים.
בפורמה או תבנית ארוכה, מרפדים בניילון נצמד, מניחים שכבת סלמון מעושן, שכבת חציל קלוי, צרור עירית וממלאים בגבינת שמנת. דוחסים ומיישרים. מקפלים את הקצוות ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר לפחות לשעתיים.
מכינים ממרח פסטו ויחד עם המיונז מציירים פסים על צלחת הגשה. פורסים פרוסות בעובי 1 ס"מ מטרין הסלמון, מעטרים בעלי בייבי ופלפל גרוס.