גולש הונגרי

גולש הונגרי

תיאור המתכון

מתים על גולש הונגרי? הנה מתכון שיעזור לכם לשחזר את הטעם האותנטי.

מרכיבים

אופן ההכנה

מפשירים את הבשר לאט בתוך המקרר (במשך לילה שלם) או במים רגילים כשעה +,

שוטפים היטב לאחר שהפשיר ומנקים את מעט רצועות הגידים אם יש.

חותכים את הבשר לקוביות של 2-3 ס''מ רצוי בגדלים שווים.

שמים שמן בסיר רחב ולא גבוה,
מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף ולא זהוב ,
מוספים את השום ומטגנים כדקה נוספת

כאשר האש גבוהה מוספים בפעם אחת את כל קוביות הבשר וחורכים אותו מכל צידו בערבוב זריז במשך כדקה עד שתי דקות.

בשלב זה בוזקים את הפפריקה עוף הבשר מערבב מהר מאוד שלא יחרב בתחתית,ומיד מוספים את המים או מרק עוף ,מערבבים טוב ומוודאים שלא נדבק כלום לתחתית הסיר .

מוסיפים את הפלפל שחור הטחון ואת הקימל הטחון וכן את חצי הפלפל הירוק,

ניתן להוסיף כמה פרוסות מפלפל חריף לצורך קבלת תבשיל פיקנטי - להיזהר מחריפות יתר.

מוספים מלח לפי הצורך עד כ- 3/4 כפית שטוחה, ומוסיפים את עלי הדפנה.

דואגים שהבשר יהיה מכוסה בנוזלים כ-1 ס''מ גובה מים מעליהם,
מבשלים באש נמוכה בינונית כשעתיים,

מסירים את המכסה,דואגים שיהיו מספיק נוזלים עד כדי גובה הבשר ומבשלים עוד כ-20 דק'

עם מכסה פתוח עד לצמצום הנוזלים ל כ-2/3 מגובה הבשר תוך שמירה וערבוב שלא ידביק לתחתית.

הערות

סיר עם תחתית עבה מומלץ במיוחד - רצוי נירוסטה ולא אלומניום.

המתכון באדיבות
,

תגובות

  1. כשר?? אוהבת לאכול טעים (15/05/2008 14:08:00)
    טוב, ממש הגזמתם!!
    אני לא דתיה או משהו, אבל יש גבול!
    בשר לא מוכשר זה אומר שלא השרו אותו במלח ומים להקזת הדם, וזה אומר לאכול דם!!!
    לא צריך להיות רבי או דבר דומה , בשביל להבין שבשר עם דם בפנים, זה אולי גורמה, אבל ממש ממש לא כשר!

    אגב- בישלתי את המתכון (הטעים) הזה עם בשר מוכשר, ויצא מעולה.
  2. כשר לא מוכשר זהירות לא לטעות כנסו לפרטים רזיאל (07/07/2008 15:04:00)
    כשר לא מוכשר: כשר זה אומר שהשחיטה כשרה. לא מוכשר זה אומר שהבשר עדיין עם הדם ואסור באכילה. ההכשרה מוציאה את הדם. ואז הבשר כשר ומוכשר ומותר באכילה. לצערי רבים טועים בכך.
    חשוב לדעת שאיסור אכילת דם מהתורה שנאמר: וכל דם לא תאכלו בכל מושבותיכם לעוף ולבהמה: כל נפש אשר תאכל כל דם ונכרתה הנפש ההיא מעמיה: (ויקרא פרק ז' פסוקים כ''ו-כ''ז) לכן, מכשירים את הבשר בהשריה, המלחה והדחה.
  3. איפה התפוחי אדמה אבי (04/10/2008 11:56:00)
  4. דגש: בשר לא מוכשר הוא לא כשר ואסור באכילה הונגריה (19/11/2008 21:07:00)
    חייב להכשיר את הבשר במליחה ושריה על פי הדין על מנת שיהיה בשר כשר.
    בתאבון .
  5. שאלה נעמי טנהאוזר (09/11/2009 12:25:00)
    מתי מוסיפים את הבצל?
  6. יצא טעים - תודה! מילקי (03/01/2010 00:00:00)
  7. הכנתי לארוחה מפסקת כיפור - המלצות : עופר (18/09/2010 18:32:00)
    הי - ותודה על מתכון מוצלח וטעים !!,
    ממליץ להוסיף באמצע הבישול - לאחר כשעה - קוביות בינוניות של תפוחי אדמה וכן צימוקים , בחצי השעה האחרונה ( לאחר שעה וחצי ) הכנסתי גם קוביות בטטה - וכך המנה שהוגשה היתה עשירה בטעמים וצבע נעים לעין בשולחן .
    זה הוגש עם תוספת של אורז לבן וצימוקים - לידיעה .
    תודה וחתימה טובה :)
    עופר
  8. לאוהבי בשר נטו בני מכותרת (15/01/2011 06:10:00)
    מאז גילוייה לפני מספר חודשים זו המנה הפופולארית ביותר בבית (כולל הנכדים בני ה 4-7).
    מנה עשירה וטעימה מאד, אל תשנו דבר.
  9. תיקון קל... לילך (11/02/2011 00:39:00)
    אבל בשר לא מוכשר, הוא פשוט ל א כשר...
  10. השבחה קולקר שמעון (05/04/2011 23:08:00)
    ברכות על המתכון. אני הוספתי תפו''א וליטר מרק עוף ויצא מעולה. ממליץ בחום לאוהבי הגולש.
  11. מתכון טעים ומדהים רמי (16/09/2013 12:13:00)
    כבר יצא לי כמה פעמים להכין את המתכון הזה ויצא מעולה!!! אני מוסיף תפו''א חתוכים לרבעים ( 3-4 ) תלוי כמה מקום נותר בסיר. ממליץ להיזהר עם הפלפל החריף כי כבר צא לי להוסיף חצי פלפל חריף חתוך לחתיכות ואנשים שרפו את הלשון מחריפות...לי היה טעים.
  12. מתכון מעולה! רמי (01/01/2015 11:12:00)
    אני מכין גולש שנים ופעם ראשונה נתקלתי במתכון הזה שהוא מדהים. כל פעם שהכנתי גולש , הסועדים השאירו צלחת נוצצת! רק בהונגריה במסעדה הביתית הקרובה לבית הכנסת המרכזי, קרוב ל''ערבה הבוכייה'', אכלנו גולש כזה. יותר לא צריך להוסיף.
  13. מתכון מעולה!!! למגיבים 1,2,4,9 - צאו לנו מהצלחת! רני (06/11/2015 18:00:00)
    אחלה מתכון! גולש אמיתי.
    אהבתי את "בלי עגבניות...ובלי עצות של מעדיפי עגבניות" :-)

    ולכל עבדי האל - לא מעניין אותי אם זה כשר או מוכשר. זה ממש טעים. תתעסקו בעיקר ולא בטפל (גם אם אתם מעדיפים לאכול תפל..)