חיפוש מסעדה / מציאת שולחן פנוי
חיפוש מתקדם
:
מסעדות, בתי קפה, פאבים וברים
הצטרף לקבוצה בפייסבוק
בתי קפה ברים ואלכוהול כשר אירועים במסעדות מתכונים משלוחים
מסעדות באייפון
מועדון
פורום מסעדות
המומלצים
תכנון אירוע - 2eatויגן פרנדליפרויקט מטייליםחיפה והקריות
הסקר שבועי
גשם ראשון - חשק ל...


מאמרים ראשיים
שף בשקט
ברים, יין ואלכוהול
קפה ובתי קפה
מסעדות בעולם
סדנאות בישול
אוכלים עם ילדים
מסעדות כשרות
סופרים קלוריות
כלים ומאכלים
מתכונים
מנות ראשונות
מנות עיקריות
תוספות
עוגות, קינוחים, מתוקים
משקאות
מתכוני מסעדות
מתכוני דיאטה
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> גולש הונגרי

חיפוש מתכון




שלח לנו מתכון

גולש הונגרי

  • מתאים ל: 10
  • זמן הכנה: 3 שעות
  • רמת מיומנות: קשה

תיאור המתכון

מתים על גולש הונגרי? הנה מתכון שיעזור לכם לשחזר את הטעם האותנטי.

מרכיבים

  • בשר בקר נתח כמתואר בהמשך (נתח בשר אחד ל כ-8-10 מנות)
  • 3 בצלים בינוניים,
  • 6-10 שיני שום לפי העדפה,
  • 1/3 כוס שמן צמחי,
  • 1/2 פלפל ירוק,
  • 2 כפות פפריקה מתוקה רצוי בהירה ולא מרוקאית עם שמן.
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס.
  • * בלי עגבניות
  • * בלי רסק עגבניות
  • * ובלי עצות של מעדיפי עגבניות!
  • כפית קימל טחון,
  • כוס וחצי מרק עוף או מים פושרים (לא קר עד חמים)
  • עם כפית שטוחה מרק עוף בתוך המים,
  • 3/4 כפית מלח בישול גס או שלחני
  • 2 עלי דפנה.
  • בשר מומלץ: קפוא מהסופר כתף - מס' 5 לא מוכשר (עדיין כשר),
  • רצוי מאוד שיהיה מאורוגוואי או פרוגוואי.
  • (ברזיל או ארגנטינה פחות מומלץ)
  • הנתחים הנמכרים בסופרמרקט הם של כ 2-2.5 ק''ג מתאים לכ-8-10 מנות .

גולש הונגרי
אופן ההכנה

מפשירים את הבשר לאט בתוך המקרר (במשך לילה שלם) או במים רגילים כשעה +,

שוטפים היטב לאחר שהפשיר ומנקים את מעט רצועות הגידים אם יש.

חותכים את הבשר לקוביות של 2-3 ס''מ רצוי בגדלים שווים.

שמים שמן בסיר רחב ולא גבוה,
מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף ולא זהוב ,
מוספים את השום ומטגנים כדקה נוספת

כאשר האש גבוהה מוספים בפעם אחת את כל קוביות הבשר וחורכים אותו מכל צידו בערבוב זריז במשך כדקה עד שתי דקות.

בשלב זה בוזקים את הפפריקה עוף הבשר מערבב מהר מאוד שלא יחרב בתחתית,ומיד מוספים את המים או מרק עוף ,מערבבים טוב ומוודאים שלא נדבק כלום לתחתית הסיר .

מוסיפים את הפלפל שחור הטחון ואת הקימל הטחון וכן את חצי הפלפל הירוק,

ניתן להוסיף כמה פרוסות מפלפל חריף לצורך קבלת תבשיל פיקנטי - להיזהר מחריפות יתר.

מוספים מלח לפי הצורך עד כ- 3/4 כפית שטוחה, ומוסיפים את עלי הדפנה.

דואגים שהבשר יהיה מכוסה בנוזלים כ-1 ס''מ גובה מים מעליהם,
מבשלים באש נמוכה בינונית כשעתיים,

מסירים את המכסה,דואגים שיהיו מספיק נוזלים עד כדי גובה הבשר ומבשלים עוד כ-20 דק'

עם מכסה פתוח עד לצמצום הנוזלים ל כ-2/3 מגובה הבשר תוך שמירה וערבוב שלא ידביק לתחתית.

הערות

סיר עם תחתית עבה מומלץ במיוחד - רצוי נירוסטה ולא אלומניום.


מתאים להגשה לילדים
המתכון באדיבות

,





תגובות
  1. כשר??
    אוהבת לאכול טעים  (15/05/2008 14:08:00)
    טוב, ממש הגזמתם!!
    אני לא דתיה או משהו, אבל יש גבול!
    בשר לא מוכשר זה אומר שלא השרו אותו במלח ומים להקזת הדם, וזה אומר לאכול דם!!!
    לא צריך להיות רבי או דבר דומה , בשביל להבין שבשר עם דם בפנים, זה אולי גורמה, אבל ממש ממש לא כשר!

    אגב- בישלתי את המתכון (הטעים) הזה עם בשר מוכשר, ויצא מעולה.
  2. כשר לא מוכשר זהירות לא לטעות כנסו לפרטים
    רזיאל  (07/07/2008 15:04:00)
    כשר לא מוכשר: כשר זה אומר שהשחיטה כשרה. לא מוכשר זה אומר שהבשר עדיין עם הדם ואסור באכילה. ההכשרה מוציאה את הדם. ואז הבשר כשר ומוכשר ומותר באכילה. לצערי רבים טועים בכך.
    חשוב לדעת שאיסור אכילת דם מהתורה שנאמר: וכל דם לא תאכלו בכל מושבותיכם לעוף ולבהמה: כל נפש אשר תאכל כל דם ונכרתה הנפש ההיא מעמיה: (ויקרא פרק ז' פסוקים כ''ו-כ''ז) לכן, מכשירים את הבשר בהשריה, המלחה והדחה.
  3. איפה התפוחי אדמה
    אבי  (04/10/2008 11:56:00)
  4. דגש: בשר לא מוכשר הוא לא כשר ואסור באכילה
    הונגריה  (19/11/2008 21:07:00)
    חייב להכשיר את הבשר במליחה ושריה על פי הדין על מנת שיהיה בשר כשר.
    בתאבון .
  5. שאלה
    נעמי טנהאוזר  (09/11/2009 12:25:00)
    מתי מוסיפים את הבצל?
  6. יצא טעים - תודה!
    מילקי  (03/01/2010 00:00:00)
  7. הכנתי לארוחה מפסקת כיפור - המלצות :
    עופר  (18/09/2010 18:32:00)
    הי - ותודה על מתכון מוצלח וטעים !!,
    ממליץ להוסיף באמצע הבישול - לאחר כשעה - קוביות בינוניות של תפוחי אדמה וכן צימוקים , בחצי השעה האחרונה ( לאחר שעה וחצי ) הכנסתי גם קוביות בטטה - וכך המנה שהוגשה היתה עשירה בטעמים וצבע נעים לעין בשולחן .
    זה הוגש עם תוספת של אורז לבן וצימוקים - לידיעה .
    תודה וחתימה טובה :)
    עופר
  8. לאוהבי בשר נטו
    בני מכותרת  (15/01/2011 06:10:00)
    מאז גילוייה לפני מספר חודשים זו המנה הפופולארית ביותר בבית (כולל הנכדים בני ה 4-7).
    מנה עשירה וטעימה מאד, אל תשנו דבר.
  9. תיקון קל...
    לילך  (11/02/2011 00:39:00)
    אבל בשר לא מוכשר, הוא פשוט ל א כשר...
  10. השבחה
    קולקר שמעון  (05/04/2011 23:08:00)
    ברכות על המתכון. אני הוספתי תפו''א וליטר מרק עוף ויצא מעולה. ממליץ בחום לאוהבי הגולש.
  11. מתכון טעים ומדהים
    רמי  (16/09/2013 12:13:00)
    כבר יצא לי כמה פעמים להכין את המתכון הזה ויצא מעולה!!! אני מוסיף תפו''א חתוכים לרבעים ( 3-4 ) תלוי כמה מקום נותר בסיר. ממליץ להיזהר עם הפלפל החריף כי כבר צא לי להוסיף חצי פלפל חריף חתוך לחתיכות ואנשים שרפו את הלשון מחריפות...לי היה טעים.

חיפוש מסעדה לפי אזורחיפוש מסעדה לפי סוגחיפושים פופולארייםמידע ברשתאודות 2eat
כל הזכויות שמורות ל - 2eat.co.il | תנאי שימוש | מפת אתר מצא אותנו ב-‪Google+‬‏
קבל הצעה לאירוע

קבל הצעה לאירוע במסעדה

[X]
לאירוע במסעדה בהתאמה אישית- השאר פרטים ואנו נחזור אליך עם ההצעות המתאימות ביותר. השירות, כמו תמיד- חינם!
השאירו פרטים