פלחי תפו"א מוקרם עם שמנת פטריות
- מתאים ל: 12 מנות מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מסעדת יטבתה בעיר מביאה לכם מתכון לפלחי תפו"א אפויים עם שמנת ופטריות. מסודרים בשכבות... מוקרמים עם גבינת מוצרלה... נשמע מעולה, לא?
מרכיבים
- 1 ק"ג תפו"א
- 1/2 ק"ג פטריות שמפניון/יער
- 2 יח' בצל בינוני חתוך
- 1/2 ל' שמנת 42%
- 200 גר' חמאה
- 400 גר' מוצרלה מגורדת
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
יש לבשל את תפוחי האדמה כ 10 דק' עד לריכוך.
יש להקפיץ במחבת את הפטריות והבצל עם התבלינים עד להזהבה.
יש למרוח בתבנית פיירקס את החמאה ולהניח את תפוחי האדמה עד מילוי התחתית כשכבה ראשונה.
יש לערבב את הפטריות המוקפצות עם השמנת ולשים שכבה מעל תפוחי האדמה. לשים שכבה נוספת של תפו"א ומעל שוב פטריות ושמנת.
יש להוסיף מעל את המוצרלה המגורדת ולהכניס לתנור על 160 מעלות לכ 10-15 דק' עד שהמוצרלה נמסה ומוזהבת.
יש לחתוך את התבנית לפרוסות מרובעות ולהגיש חם או קר לצד סלט ירוק בצד.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר