שבועות: קרם מסקרפונה עם קדאיף-שקדים
- מתאים ל: 8 מנות מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
אטריות הקדאיף מגיעות מתורכיה, אבל כיום עושים בהן שימוש במטבחים של כל מדינות המזרח התיכון. כאן האטריות נאפות עם פרוסות שקדים ומוגשות זהובות ופריכות מעל קרם מסקרפונה מתוק ואוורירי בניחוח וניל. אפשר למצוא אטריות קדאיף במחלקת הקפואים בסופר ובשווקים.
מרכיבים
- לקרם מסקרפונה:
- 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
- גרגירים מ 1/2 מקל וניל
- 1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה גד
- לקדאיף שקדים:
- 100 גרם אטריות קדאיף טריות (או מופשרות)
- 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
- 2 כפות גדושות (40 גרם) אבקת סוכר
- 50 גרם חמאה, מומסת
- להגשה:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
מכינים את הקרם: מקציפים בקערת מיקסר שמנת מתוקה, אבקת סוכר וגרגירי וניל לקצפת רכה (לא להקציף יותר מדי). מוסיפים גבינת מסקרפונה ומקציפים עוד כדקה, עד לקבלת קרם חלק. מחלקים לכלי הגשה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
בינתיים מכינים את קדאיף השקדים: מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מפרידים את האטריות בעדינות ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים שקדים, אבקת סוכר וחמאה מומסת ומערבבים עד שכל האטריות לחות ואבקת הסוכר נמסה. מפזרים בתבנית בשכבה דקה.
אופים בתנור החם 20-15 דקות, עד שהאטריות והשקדים זהובים (מומלץ לערבב עם מלקחיים בזמן האפייה כדי שייאפו באופן שווה). מצננים היטב. שומרים בכלי אטום עד יומיים.
מפזרים קדאיף-שקדים על הקרם ומגישים מיד.