עוגת טרס לצ'ס

עוגת טרס לצ'ס

תיאור המתכון

בהשפעת המטבח הדרום אמריקאי, מסעדת מקסיקנה מביאה לכם מתכון לעוגת טרס לצ'ס שתגרום לכם פשוט ללקק את האצבעות. תיהנו!

מרכיבים

אופן ההכנה

יש לחמם תנור אפיה לחום של 155 מעלות עם טורבו.
בקערת מיקסר גדולה להקציף את הביצים עד שהקצף הופך לקליל ובהיר (כ-5 דקות), להוסיף את הסוכר לאט לאט (או בהדרגה) ולבסוף את תמצית הוניל. יש להקציף 7 דקות נוספות.
מקפלים את הקמח פנימה, כל פעם רבע מהכמות ובתנועות עדינות.
משמנים תבנית אפיה אטומה היטב שאינה נוזלת (חשוב בגלל השלב הבא) בגודל 30X40 ס"מ כולל הדפנות ושולי התבנית. העוגה תתפח ואולי תעלה מעל גובה השוליים, אך כשתתקרר, היא תשקע מעט. אם השוליים יהיו משומנים היטב, העוגה תשקע באופן אחיד.
אופים 40-50 דקות. אם משתמשים בתבנית בעלת דפנות עבות או תבנית מזכוכית יש להגדיל את זמן האפייה במספר דקות. העוגה צריכה להיות קפיצית למגע. יש לתקוע קיסם במרכז העוגה במידה והוא יבש ובצבע זהוב מפתה יש להוציא את העוגה מן מהתנור ולקרר מעט.
יש לחורר את העוגה היטב בעזרת סכין דקה וחדה. הסדקים הקטנים שייווצרו יסייעו לרוטב הטרס - לצ'ס להיספג היטב ובאופן אחיד.
בזמן שהעוגה נאפית נעביר את החלב לסיר רחב ונבשל עם כפית או שתיים, או גולות זכוכית שיקפצו בסיר עם הרתיחה למניעת הדבקות. מצמצמים עד לכמות של 2 כוסות (340 מ"ל). במידה ונוצר קרום, מסננים.
מערבבים את החלב המבושל עם השמנת, והחלב המרוכז.
מוזגים את התערובת הפושרת לאט לאט על העוגה הפושרת עד שכל הנוזלים יספגו.
להגיש עם קצפת ורוטב פירות יער.

המתכון באדיבות
מסעדת מקסיקנה בוגרשוב בוגרשוב 7, פינת בן יהודה 41 , תל אביב הצג טלפון הזמן שולחן קופונים למקסיקנה בוגרשוב