מתכון לפסח: פשטידה לצמחונים
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות גלית אלדרוטי, הדיאטנית הראשית של חברת דיאטה קלאב.
מרכיבים
- 1 גביע גבינה לבנה 5%
- 60 גרם גבינה צהובה עמק ביס
- 5 משולשי מון בלאן לייט
- 1 גביע יוגורט ביו 1.5 % שומן
- בצל ירוק קצוץ
- מלח, פלפל לבן
- 6 מצות קלות
- חלב דל שומן
- תרסיס שמן
אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל החומרים בקערה (חוץ מהמצות והחלב), משמנים תבנית בתרסיס שמן. טובלים מצה במעט חלב, מניחים בתחתית התבנית ומורחים מעל חלק מתערובת הגבינות. יוצרים שכבות עם שאר המצות והתערובת, מסיימים בשכבת מלית הגבינות ומוסיפים מעט גבינה צהובה מגוררת. אופים ב- 150 מעלות עד שהגבינה תימס ותזהיב.