מתכון לפסח: פסטל חציל ובשר
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות גלית אלדרוטי, הדיאטנית הראשית של חברת דיאטה קלאב.
מרכיבים
- החומרים למילוי:
- 1/2 ק"ג בשר טחון (רצוי שווארמה)
- חציל חרוך על האש, מקולף וקצוץ
- 1-2 בצלים קצוצים
- 2 ביצים
- 7-8 גבעולי פטרוזיליה קצוצה (לא הכרחי)
- מלח, פלפל שחור טחון
- תרסיס שמן
- החומרים לתערובת המצות:
- 8-9 מצות קלות
- 6 ביצים טרופות
- מים
- מלח
- תרסיס שמן
אופן ההכנה
1. מרססים מחבת בתרסיס שמן, מחממים ומאדים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב.
2. מפוררים את הבשר לתוך הבצל. ממשיכים לאדות את התערובת, עד שהבשר מתבשל מעט. מערבבים עם החציל, המלח, הפלפל והפטרוזיליה. מוסיפים את הביצים הטרופות.
תערובת המצות:
1. משרים את המצות במים למשך 15 דקות. מעבירים אותן למסננת גדולה וסוחטים היטב בידיים. מערבבים את ה:מצות עם הביצים ומעט מלח.
2. מרססים תבנית בתרסיס שמן, ומעבירים לתוכה כחצי מהתערובת. משטחים לשכבה אחידה. מצמידים את התערובת גם לשולי התבנית בגובה נמוך.
3. מניחים את המילוי בזהירות מעל לשכבת תערובת המצות ומפזרים בעזרת כף. מכסים שוב בשכבה דקה של תערובת המצות.
4. מכניסים לתנור שחומם בחום בינוני ואופים עד שהמאפה מזהיב.
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- כשר