מתכון לפסח: גפילטע פיש
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: 3 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות גלית אלדרוטי, הדיאטנית הראשית של חברת דיאטה קלאב.
מרכיבים
- 1 ק"ג דג טחון (נסיכת הנילוס + מרלוזה)
- 3 בצלים קצוצים
- 3 ביצים
- 1/2 כוס מי סודה
- מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
- 2 כפות קמח מצות
- 1 ק"ג בצל לבישול נפרד
אופן ההכנה
מערבבים יחד את הדג, הבצלים הקצוצים, הביצים, הסודה והתבלינים. מוסיפים קמח מצות. ממתינים כ- 10 דקות עד שהתערובת תסמיך.
שוטפים היטב את הבצלים עם הקליפה, מסירים את הקליפות ומניחים אותן בסיר בישול גדול. מוסיפים 1.5 כוס מים. חותכים את הבצלים לפרוסות, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים לסיר.
מכסים את הסיר ומבשלים במשך 1/2 שעה על אש קטנה. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת.
מרטיבים את הידיים במים קרים ומכינים קציצות מהדג. מכניסים את הקציצות לסיר מבלי לצופף אותן, ממשיכים לבשל על אש קטנה כשהסיר מכוסה במשך שעה וחצי. במידה וחסרים מים, ניתן להוסיף בהדרגה מהצדדים כדי שהקציצות לא תתפוררנה.