מתכון לפסח: גולאש טלה ושומר
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 3 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון חגיגי לארוחת ליל הסדר ולשדרוג שולחן החג של ברנע שלס, שף מרינדו אחד העם תל אביב.
מרכיבים
- 1.5 ק"ג גולאש טלה
- 1/2 ק"ג עגבניות שרי מרוסקות
- 8 שיני שום מרוסקות
- 2 יחידות שומר חתוכות גס
- 3 גזרים חתוכים לקוביות
- 3 מקלות סלרי חתוך לקוביות
- 1 כרישה חתוכה גס
- 3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
- 1/2 ליטר ציר טלה של "מרינדו"
- כפית כורכום
- כפית גרגרי כוסברה טחונה
- חופן קטן של גרגירי הל
- 5 מסמרי ציפורן
- 3 עלי דפנה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. צורבים את הבשר על אש גבוהה ומוציאים.
2. בסיר גדול מרככים את הבצל, הגזר והשומר עד לקבלת צבע.
3. מוסיפים את העגבניות והשום המרוסק ומצמצמים מעט.
4. מניחים את הבשר על הירקות, מוסיפים את הציר ומכסים את השאר במים, מביאים לרתיחה ומכסים.
5. מוסיפים את התבלינים, מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעתיים וחצי על אש נמוכה עם מכסה סגור.
המתכון באדיבות
|
מסעדת מרינדו
אחד העם 58, תל אביב
הצג טלפון
03-5602565
|