לצ'ה פפיאדה (חלב שהתאדה)
- מתאים ל: 6 מנות מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון מסורתי יהודי -בולגרי
מרכיבים
- 1 ליטר חלב+ כוס חלב
- 3 כפות קמח
- 2 כפות סוכר
- תמצית וניל (או מקל וניל)
- 3 כפות גדושות סוכר לבן, לקרמל
אופן ההכנה
1. מערבבים את הקמח עם כוס חלב קר או פושר עד שמתקבל מרקם קרמי ללא גושים.
2. מרתיחים את החלב עם סוכר ווניל וכשרותח, מוסיפים את תערובת הקמח והחלב בהדרגה, כדי שלא יהיו גושים. ממשיכים לבשל ולערבב על אש קטנה עד שהופך למרקם של דייסה.
3. בכלי חסין חום או מחבת גבוהה מאלומיניום, ממיסים את הסוכר עד שהופכת לקרמל. מעבירים את דיסת החלב לכלי עם הקרמל, ומבשלים על אש קטנטנה כשעה, עד שהחלב מצטמצם (אפשר גם בתנור). מפזרים מלמעלה ינמון. מקררים ומגישים.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר