מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> לצ'ה פפיאדה (חלב שהתאדה)

לצ'ה פפיאדה (חלב שהתאדה)

לצ'ה פפיאדה (חלב שהתאדה)

תיאור המתכון

מתכון מסורתי יהודי -בולגרי

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מערבבים את הקמח עם כוס חלב קר או פושר עד שמתקבל מרקם קרמי ללא גושים.

2. מרתיחים את החלב עם סוכר ווניל וכשרותח, מוסיפים את תערובת הקמח והחלב בהדרגה, כדי שלא יהיו גושים. ממשיכים לבשל ולערבב על אש קטנה עד שהופך למרקם של דייסה.

3. בכלי חסין חום או מחבת גבוהה מאלומיניום, ממיסים את הסוכר עד שהופכת לקרמל. מעבירים את דיסת החלב לכלי עם הקרמל, ומבשלים על אש קטנטנה כשעה, עד שהחלב מצטמצם (אפשר גם בתנור). מפזרים מלמעלה ינמון. מקררים ומגישים.