מתכון לפסח: רולדה של צלי כתף במילוי בשר עגל ותאנים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 5 שעות
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
פסח הוא אחד החגים האהובים עלינו ביותר, בדיוק בגלל מתכונים כמו זה. כל שנותר הוא להכין את המנה והאמינו לנו, המחמאות לא יאחרו להגיע...
מרכיבים
- 1 נתח צלי כתף (מס' 5) במשקל 2 ק"ג
- 1 צנצנת קונפי תאנים (של טרספזוס)
- למילוי בשר העגל:
- 500 גרם צוואר עגל טחון טחינה עדינה או פעמיים
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח מצה
- 1/2 כפית מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/3 כפית קינמון
- 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1 בצל בינוני מטוגן
אופן ההכנה
מניחים את נתח הבשר על קרש חיתוך ומנקים את הגיד החיצוני, בעזרת סכין חדה פורסים בזהירות
פרוסה בעובי 1 ס"מ לאורך נתח הבשר מבלי לנתק אותה מהנתח עצמו וכך ממשיכים עם המשך הנתח עד יצירת משטח בשר ישר ומלבני.
מתבלים את נתח הבשר במלח ופלפל.
מערבבים את כל מרכיבי המילוי יחד ומשטחים שכבה אחידה על גבי נתח הבשר המשוטח, משאירים 3 ס"מ של בשר ללא מילוי בכל צדדיו של נתח הבשר (בשביל למנוע יציאה של המילוי בעת הגלגול והבישול).
מניחים במרכז הנתח ועל המילוי המשוטח את קונפי התאנים ומגלגלים לרולדה אחת, קושרים את הרולדה בעזרת חוט שמשון מקצועי לבישול וצלייה.
מתבלים את נתח הבשר במלח ופלפל שחור גרוס וצורבים מכל צדדיו בסיר עמוק ורחב.
לאחר הזהבה, מוסיפים:
1 בקבוק יין אדום, 2 כפות סוכר חום, 2 כפות דבש
2 בצלים קלופים וחתוכים גס, שיניים מראש 1, 2 גזרים קלופים וחתוכים גס, 4-5 ענפי תימין, 1 מקל קינמון.
מוסיפים מים עד כיסוי נתח הבשר, מביאים לרתיחה. מכסים עם מכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3 שעות.
כעבור 3 שעות מוציאים את נתח הבשר מהנוזל ומקררים, את הרוטב מצמצמים עד סמיכות רצוייה,
את הנתח מקררים במקרר ופורסים פרוסות בעובי 11/2-2 ס"מ. מסדרים במגש חסין חום בו רוצים להגיש את הרולדה לשולחן, האורחים מוזגים מעל את הרוטב. מכסים בנייר כסף ומחממים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 35 דקות ומגישים.
המתכון באדיבות
|
חנות המעדניה של גולדשטיין
לוי אשכול 201, צומת סביון, קרית אונו
הצג טלפון
053-8094859
|