חיפוש מסעדה / מציאת שולחן פנוי
חיפוש מתקדם
:
מסעדות, בתי קפה, פאבים וברים
הצטרף לקבוצה בפייסבוק
בתי קפה ברים ואלכוהול כשר אירועים במסעדות מתכונים משלוחים
מסעדות באייפון
מועדון
פורום מסעדות
המומלצים
מסעדות אילתמסעדות לאירועיםפרויקט מטיילים
הסקר שבועי
סושי:


מאמרים ראשיים
שף בשקט
ברים, יין ואלכוהול
קפה ובתי קפה
מסעדות בעולם
סדנאות בישול
אוכלים עם ילדים
מסעדות כשרות
סופרים קלוריות
כלים ומאכלים
מתכונים
מנות ראשונות
מנות עיקריות
תוספות
עוגות, קינוחים, מתוקים
משקאות
מתכוני מסעדות
מתכוני דיאטה
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכונים ל-בישול צמחוני> פלפל ממולא באורז ושעועית

חיפוש מתכון




שלח לנו מתכון

פלפל ממולא באורז ושעועית

  • מתאים ל: 8
  • זמן הכנה: 20 דקות + זמן בישול
  • רמת מיומנות: בינוני

תיאור המתכון

באדיבות מתחם "תזונה ומשפחה" באתר תנובה. פלפלים ממולאים בתערובת צבעונית של אורז, שעועית אדומה, עשבי תיבול ועגבניות. אפשר לשתף גם ילדים צעירים יותר בהכנה - הם יכולים לרוקן את הפלפלים, למלא אותם בתערובת האורז והשעועית ולסדר אותם בסיר. בני נוער יכולים להכין את כל השלבים.

מרכיבים

  • 8 פלפלים אדומים קטנים (משקל פלפל כ־100 גרם)
  • ¾ כוס אורז בסמטי מלא
  • מלח
  • 1 כוס שעועית אדומה מבושלת מוקפאת של "סנפרוסט"
  • ½ כוס עלי פטרוזיליה
  • חופן נדיב של עלי ריחן גדולים
  • 2 עגבניות בינוניות
  • 2 שיני שום כתושות
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית
  • לציר הבישול:
  • 2 כוסות מים רותחים (מהקומקום)
  • 2 כפות מיץ לימון טבעי
  • ¼ כפית סוכר
  • 1 שקיק מרק צח נמס בטעם עוף (10 קלוריות ליחידה), או מעט מלח לפי הטעם

פלפל ממולא באורז ושעועית
אופן ההכנה

1. רוחצים את הפלפלים. מסירים פרוסה מחלקו העליון של כל פלפל ושומרים בצד. מרוקנים את פנים הפלפלים מקרומים פנימיים ומגרעינים.
2. שוטפים היטב את האורז 3 פעמים ומסננים. מרתיחים 4 כוסות מים וכפית מלח בסיר בינוני ומטילים לתוכם את האורז ואת השעועית. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים בלי כיסוי למשך 10 דקות.
3. בזמן שהאורז מתבשל, קוצצים דק את הפטרוזיליה ואת הריחן ומעבירים לקערה בינונית. רוחצים את העגבניות וחוצים אותן לרוחבן. מגררים כל חצי עגבנייה על מגררת גסה (הצד החתוך פונה למגררת) עד שרק הקליפה נשארת ביד. מוסיפים את העגבניות המגוררות לעשבי התיבול וזורקים את הקליפות.
4. מסננים את האורז והשעועית ומוסיפים לקערת עשבי התיבול. מוסיפים שום כתוש, פלפל שחור ו־2 כפות שמן ומערבבים היטב.
5. ממלאים את הפלפלים המרוקנים בתערובת האורז - קצת יותר מ־2 כפות לפלפל. מטפטפים את כף השמן הנותרת על תחתית סיר רחב ומעמידים בו את הפלפלים הממולאים.
6. מערבבים יחד את המצרכים לציר הבישול. יוצקים 2 כפות ציר לתוך כל פלפל ויוצקים השאר מסביב לפלפלים. מכסים את הפלפלים בפרוסות העליונות השמורות.
7. מחממים את הסיר מעל להבה גבוהה עד שהנוזלים מגיעים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 45 דקות, עד שהאורז תופח ומתרכך. מגישים חם או פושר.

טיפ השף
• גיוונים: אפשר להשתמש בפלפלים מצבעים שונים - אדום, כתום, צהוב וירוק, ואפשר להחליף את האורז הבסמטי באורז אדום.
• אפשר לבשל את הפלפלים בישול אטי בתנור: מסדרים את הפלפלים בצפיפות בסיר שמתאים גם לבישול בתנור ומביאים לרתיחה על הכיריים. מכסים במכסה או ברדיד אלומיניום (הצד המבריק כלפי פנים), ואופים בתנור שחומם לחום נמוך מאוד (120 מעלות) במשך 3 שעות לפחות.


מתאים להכנה עם ילדים
צמחוני
כשר



תגובות

חיפוש מסעדה לפי אזורחיפוש מסעדה לפי סוגחיפושים פופולארייםמידע ברשתאודות 2eat
כל הזכויות שמורות ל - 2eat.co.il | תנאי שימוש | מפת אתר מצא אותנו ב-‪Google+‬‏