Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכונים ל-בישול צמחוני> פלפל ממולא באורז ושעועית

פלפל ממולא באורז ושעועית

פלפל ממולא באורז ושעועית

תיאור המתכון

באדיבות מתחם "תזונה ומשפחה" באתר תנובה. פלפלים ממולאים בתערובת צבעונית של אורז, שעועית אדומה, עשבי תיבול ועגבניות. אפשר לשתף גם ילדים צעירים יותר בהכנה - הם יכולים לרוקן את הפלפלים, למלא אותם בתערובת האורז והשעועית ולסדר אותם בסיר. בני נוער יכולים להכין את כל השלבים.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. רוחצים את הפלפלים. מסירים פרוסה מחלקו העליון של כל פלפל ושומרים בצד. מרוקנים את פנים הפלפלים מקרומים פנימיים ומגרעינים.
2. שוטפים היטב את האורז 3 פעמים ומסננים. מרתיחים 4 כוסות מים וכפית מלח בסיר בינוני ומטילים לתוכם את האורז ואת השעועית. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים בלי כיסוי למשך 10 דקות.
3. בזמן שהאורז מתבשל, קוצצים דק את הפטרוזיליה ואת הריחן ומעבירים לקערה בינונית. רוחצים את העגבניות וחוצים אותן לרוחבן. מגררים כל חצי עגבנייה על מגררת גסה (הצד החתוך פונה למגררת) עד שרק הקליפה נשארת ביד. מוסיפים את העגבניות המגוררות לעשבי התיבול וזורקים את הקליפות.
4. מסננים את האורז והשעועית ומוסיפים לקערת עשבי התיבול. מוסיפים שום כתוש, פלפל שחור ו־2 כפות שמן ומערבבים היטב.
5. ממלאים את הפלפלים המרוקנים בתערובת האורז - קצת יותר מ־2 כפות לפלפל. מטפטפים את כף השמן הנותרת על תחתית סיר רחב ומעמידים בו את הפלפלים הממולאים.
6. מערבבים יחד את המצרכים לציר הבישול. יוצקים 2 כפות ציר לתוך כל פלפל ויוצקים השאר מסביב לפלפלים. מכסים את הפלפלים בפרוסות העליונות השמורות.
7. מחממים את הסיר מעל להבה גבוהה עד שהנוזלים מגיעים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 45 דקות, עד שהאורז תופח ומתרכך. מגישים חם או פושר.

טיפ השף
• גיוונים: אפשר להשתמש בפלפלים מצבעים שונים - אדום, כתום, צהוב וירוק, ואפשר להחליף את האורז הבסמטי באורז אדום.
• אפשר לבשל את הפלפלים בישול אטי בתנור: מסדרים את הפלפלים בצפיפות בסיר שמתאים גם לבישול בתנור ומביאים לרתיחה על הכיריים. מכסים במכסה או ברדיד אלומיניום (הצד המבריק כלפי פנים), ואופים בתנור שחומם לחום נמוך מאוד (120 מעלות) במשך 3 שעות לפחות.

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה