Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > מתכון לפסח: אורז בסגנון ספרדי עם ירקות ודג מוסר אפוי
גליאנו פירנצה בגליל

מתכון לפסח: אורז בסגנון ספרדי עם ירקות ודג מוסר אפוי

מתכון לפסח: אורז בסגנון ספרדי עם ירקות ודג מוסר אפוי

תיאור המתכון

ספרד כאן בישראל, ועוד בגרסה כשרה לפסח! מתוך הפקת מתכונים מיוחדת של השף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf, מלון שרתון תל אביב.

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת האורז:
מחממים סיר בעל תחתית עבה, מוסיפים את השמן ומתחילים בטיגון האורז תוך כדי בחישה. כאשר האורז מעט משחים, מוסיפים את המים הרותחים ומלח לפי הטעם. מכסים את הסיר, ולאחר 4 דקות מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים במשך כ-30 דקות. מסירים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך כ- 5 דקות נוספות.

הכנת הירקות:
מחממים מחבת עם שמן זית, וכשהשמן חם מוסיפים בהדרגה את הירקות הקצוצים לפי הסדר הבא: בצל, גזר, שום, פלפלים ולבסוף פטרוזיליה קצוצה. מטגנים יחד עד שהירקות משחימים מעט. מוסיפים את התבלינים ומערבבים עד לאחידות טעמים.

הכנת הדג:
מערבבים בקערה את התבלינים, השמן והשום. בעזרת מברשת מורחים את התערובת על הדגים. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך 11 דקות. מניחים בצלחת תלולית מן האורז הספרדי ומעליה מניחים את נתח הדג.

התקנת המנה:
מערבבים את הירקות המוכנים עם האורז, טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל.

המתכון באדיבות
מסעדת אוליב ליף הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב הצג טלפון הזמן שולחן
במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהאירועים בלחם בשר מרינה, הרצליה. עד 200 איש, כשר למהדרין