מתכון לפסח: סלמון צרוב במחבת
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
סלמון צרוב במחבת עם בוקצ'וי ברוטב תפוזים, זנגביל ופסטיס. כשר לפסח.
מרכיבים
- 800 גר' סלמון חתוך ל-4 מנות של 200 גר' כל אחת
- 2 יח' בוקצ'וי החצויות לשתיים
- ½ תפוז
- ½ לימון
- 8 כפות שמן זית
- 1 כף זנגביל קצוץ
- מלח ופלפל
- ½ כוס פסטיס או פרנו
- 1 שן שום פרוסה
אופן ההכנה
הכנת הבוקצ'וי:
חותכים את הבוקצ'וי לחצי ומבשלים במשך כ-5 דקות במים רותחים. מוציאים למי קרח ומניחים במגש אפייה - עד שנוזלי הדג יהיו מוכנים.
הכנת הדגים:
לוקחים 4 מנות סלמון טרי, מנקים את האדרות והקשקשים, ממליחים ומפלפלים מיד. צורבים בלהבה בינונית עם שמן זית במחבת, מתחילים את הצריבה מצד העור ולאחר 4 דקות מוציאים את הדגים ומניחים במגש האפייה.
אפיית הדגים:
מוסיפים למגש האפייה שן שום פרוסה, זנגביל, פסטיס או פרנו, זסטים של לימון ותפוז, מיץ מחצי תפוז וחצי לימון. כאשר כל הנוזלים רותחים בוזקים אותם על גבי הדג והבוקצ'וי ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|