פלוב- מסעדת פינת השלושה
- מתאים ל: 3 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
המתכון באדיבות מסעדת פינת השלושה, מסעדה בוכרית.
דרך בן צבי 84, בניין פנורמה, תל אביב, 03-6822847
מרכיבים
- 800 גר' בשר בקר / כבש
- 1 קג' אורז עגול
- 300 גר' בצל
- 250 גר' שמן
- 800 גר' גזר
- מלח,פלפל שחורכמון.
- ראש שום(לא חובה - מי שאוהב)
- מים לפי בצורך.
אופן ההכנה
חותכים את הגזר לרצועות דקות כמו גפרורים, וחותכים בצל לקוביות.
מחממים את השמן בסיר גדול וגוה ומוסיפים בצל עד שיזהיב.
חותכים את הבשר לקוביות גדולות, מוסיפים לסיר ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו.
מוסיפים מים לפי הצורך ומתבלים במלח, פלפל שחור וכמון.
מבשלים 40 דקות עד שהבשר מתרכך. לאחר מכן מוסיפים את כל הגזר ומשלב זה לא מערבבים את את תכולת בסיר, מכסים את הסיר על אש קטנה שיתבשל כ-15 דקות, בינתיים שוטפים את האורז ומרתיחים כמות של מים.
לאחר 15 דקות פותחים את הסיר ומעל הכל מוסיפים את האורז, מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון, יוצקים על הכל מים רותחים עד 1 ס''מ מעל האורז.
מבשלים על אש גבוהה עם מכסה פתוח עד לספיגת המים.
אוספים את האורז משולי הסיר לכיוון המרכז לערמה במרכז הסיר, (אפשר להוסיף במרכז הערמה ראש שום).
מכסים את הסיר ומבשחים 20 דקות על אש קטנה.
הערות
להגשה :
משטחים את האורז על צלחת גדולה ומעל האורז מניחים גזר עם בשר.
תגובות
-
תגובה
לבייב
(23/04/2005 22:04:00)
-
יאמי
ג'ני
(27/03/2009 13:30:00)
זה אחד המאכלים האהובים עלי. לא קשה להכנה וטעים רצח :) תודה למסעדה