פנקייק קוסקוס מלא עם אספרגוס, פטריות שיטאקה וגבינת עיזים
- מתאים ל: 2 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפנקייק קוסקוס מלא עם אספרגוס, פטריות שיטאקה וגבינת עיזים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 100 גרם קוסקוס מלא
- 200 גרם רוטב בשמל
- 100 גרם גבינת עיזים
- 100 מ"ל חלב
- 4 אספרגוסים
- שמן קנולה
- 6 פטריות שיטאקה טריות
- ½1 כוס חלב 3%
- 3 כפות עירית קצוצה
- 1 ביצה
- 50 גרם קמח מנופה
- 1 כפית מלח דק
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ
- 2 כפות חמאה מומסת
- 2 כפות שמן קנולה או חמאה למחבת
אופן ההכנה
מכינים את הקוסקוס
מחממים את הבשמל בסיר קטן
מוסיפים את גבינת העיזים והחלב
מבשלים כחמש דקות
חולטים את האספרגוסים במים רותחים כחצי דקה מעבירים למי קרח, מסננים ומייבשים
במחבת חמה עם קצת שמן קנולה צורבים את הפטריות כשלוש דקות. מעבירים לצלחת ושומרים חם
מערבבים בקערה את החלב, העירית, הביצה, הקמח, המלח, הבצל הירוק, החמאה, והקוסקוס המוכן -
עד לקבלת תערובת הומוגנית. מצננים חצי שעה במקרר
מחממים ומשמנים מחבת טפלון עם שמן קנולה או חמאה למחבת.
יוצקים את התערובת על המחבת ומטגנים את הפנקייק כחמש דקות על אש בינונית.
הערות
בשמל:
ממיסים 150 גרם חמאה במחבת, על אש נמוכה
מוסיפים 120 גרם קמח לבן ומערבבים בעזרת כף עץ - עד שנוצרת משחה לבנה
מוסיפים ליטר חלב חם, מגבירים את האש לבינונית ומבשלים 20 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד (אחרת התחתית נשרפת ונוצרים גושים)
מוסיפים גרידת אגוז מוסקט ו-2 כפיות מלח דק.
המתכון באדיבות
|
מסעדת קפה 48
נחלת בנימין 48, תל אביב
הצג טלפון
5101001–03
|