רביולי ממולא גבינת ריקוטה ברוטב חמאת מרווה ולימון
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון של אייס פיצה בר
מרכיבים
- חומרים לבצק:
- 1/2 ק''ג מלח
- 6 ביצים
- כף שמן-זית
- 1/2 כפית מלח
- חומרים לרוטב:
- מיץ מלימון אחד
- כוס ציר עוף
- חופן עלי מרווה
- 50 גר' חמאה
- 2 שיני שום כתושות
- חומרים למילוי:
- 200 גר' גבינת ריקוטה מתובלת במעט חלב, מלח ופלפל
אופן ההכנה
אופן הכנת הרביולי:
1. לשים היטב את כל חומרי הבצק על משטח מקומח לפחות עשרים דקות עד קבלת בצק רך וגמיש.
2. משמנים בשמן זית, עוטפים בניילון ונותנים לבצק לנוח כעשרים דקות במקרר.
3. מרדדים לעלים דקים על משטח מקומח ויוצרים את הרביולי. אני מעדיף את הצורה האיטלקית המקורית – עלה עגול, בתוכו המילוי ועלה עגול מעל.
4. ממלאים את הרביולי במילוי: מניחים על כל עיגול מעט מהגבינה, מכסים בעיגול נוסף ומהדקים.
5. אופן הכנת הרוטב:
במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים את השום. מטגנים עד שקיפות. סוחטים פנימה את מיץ הלימון, מצמצמים קלות ומוסיפים את ציר העוף. את חופן עלי המרווה קוצצים דק ומוסיפים פנימה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
6. . את הרביולי מניחים בסיר מים רותחים עד שצף. סופרים עד עשר, מוציאים ומחברים לרוטב.
תגובות
-
טעות
אסף ברקי
(30/10/2008 12:16:00)
בדרך כלל עושים בצק עם קמח ולא חצי קילו מלח :-)