Pi Pam Pap - תערובת של אורז, ירקות, ביצה וממרח פלפל חריף
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת "אוליב ליף"
מרכיבים
- 4 ביצים טריות
- 6 כפות שמן תירס
- 1 כוס אורז עגול
- ½ 1 כוסות מים
- 1 זוקיני חתוך לרצועות
- 1 פלפל אדום
- 3 כפות פטריות שיטאקי מושרות במים חמים וחתוכות לרצועות
- 1 פלפל צהוב
- 1 בצל סגול
- 1 שן שום קצוצה
- 2 כפות שמן שומשום
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. הכנת האורז: משרים את האורז כ-10 דקות במים קרים,מחליפים את המים כמספר פעמים כדי להוציא את העמילן מהאורז, ומעבירים לסיר עם תחתית עבה. מוסיפים מים לסיר, מכסים ומניחים על אש בינונית - ורק כאשר המים רותחים מנמיכים את האש לעוד כ-5 דקות.
2. הכנת הירקות: מקפיצים את הירקות הווק חם (הקפצה מהירה). מחממים מחבת עם מעט שמן תירס ומתחילים בהקפצה מהירה של כל ירק בנפרד. מקפיצים כל ירק עם מעט שום ומלח (לפי הטעם) ולפני תום ההקפצה מוסיפים מעט שמן שומשום.
3. הרכבת המנה במחבת טפלון נפרדת: מטגנים ביצה ומרכיבים את המנה לפי הסדר הבא: במרכז הצלחת מניחים 3 כפות אורז מוכן, מסביב מסדרים את הירקות המוקפצים, ולבסוף מניחים מעל את הביצה המטוגנת. מומלץ להגיש עם רוטב פלפל חריף.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|