טארט תאנים ומוס גבינה
תיאור המתכון
באדיבות קייטרינג תמרים
מרכיבים
- בצק פריך:
- 2 כפות שקדים טחונים
- 300 גר' קמח
- 150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 100 גר' אבקת סוכר
- חלמון
- מים קרים
- קורט מלח
- מלית:
- 1 מיכל גבינת מסקרפונה
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- גליל גבינת עיזים / גבינת עיזים למריחה
- כף דבש
- תמצית וניל איכותית
- 12 תאנים חצויות
אופן ההכנה
מעבדים יחד במעבד מזון או באמצעות הגיטרה של המיקסר את הקמח, אבקת הסוכר, המלח והחמאה, עד לקבלת מרקם שמזכיר קוסקוס. מוסיפים חלמון ומעבדים קלות. אם התערובת לא מתאחדת מוסיפים כמה טיפות מים קרים ומעבדים עד שמתאחד בלבד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה. לאחר הקירור אופים 15 דקות באפייה עיוורת, ועוד 5-7 דקות ללא כיסוי, עד שהבצק מזהיב ומוכן.
מקציפים את המסקרפונה עם גבינת העיזים וחצי ודבש עד שהתערובת הופכת לאוורירית. מעבירים לקערה אחרת. מקציפים את השמנת המתוקה עם תמצית וניל והחצי השני של אבקת הסוכר, ומקפלים יחד. מורחים על הבצק שהתקרר.
מניחים מעל 12 תאנים חצויות, כשהחיתוך כלפי מעלה. ניתן לפזר מעל מעט סוכר חום ולקרמל על ידי ברנר, או לפזר אבקת סוכר ולתת לה להטמע בתאנה. מצננים לפני ההגשה.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- כשר
קישורים:קייטרינג תמרים