ראש השנה: עוגת דלעת
תיאור המתכון
עוגה קלילה ודיאטתית, באדיבות חנה שייף – שומרי משקל.
מרכיבים
- 1. 3 וחצי כוסות קמח תופח
- 2. 2 כפות גדושות סודה לשתיה
- 3. 1 כף קינמון
- 4. 1 כפית מלח
- 5. 1 כפית אגוז מוסקט
- 6. 1 כוס סוכר+ ממתיק מלאכותי השווה ל- כוס סוכר
- 7. 1/2 כוס שמן
- 8. 1/2 כוס רסק תפוחי עץ (ללא סוכר)
- 9. 4 ביצים טרופות
- 10. 2/3 כוס מיץ תפוזים (טרי או מתרכיז)
- 11. 1 כף תמצית וניל
- 12. 2 כוסות גדושות דלעת מבושלת מסוננת ומעוכה גס
- 13. תרסיס שמן,3 תבניות מאורכות
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני.
2. בקערה מערבבים את החומרים היבשים השמן וחצי כוס רסק תפוחים.
3. בקערה נפרדת מערבבים את כוס רסק התפוחים עם שאר המרכיבים הרטובים.
4. מוסיפים את התערובת היבשה בהדרגה לרטובה.
5. מערבבים אחרי כול תוספת עד לקבלת עיסה אחידה.
6. משמנים בתרסיס שמן את התבניות ויוצקים את
7. התערובת באופן שווה לתבניות.
8. אופים כ-50 דקות עד שהמאפה מזהיב וקיסם יוצא יבש.