מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> ראש השנה: חביתיות במילוי תפוחים ותמרים

ראש השנה: חביתיות במילוי תפוחים ותמרים

ראש השנה: חביתיות במילוי תפוחים ותמרים

תיאור המתכון

מתכון קלאסי, קל אוורירי ומרענן לראש השנה, על טהרת התפוח והתמר, באדיבות "הדקלאים"-ארגון מגדלי התמרים בישראל.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. במעבד מזון או בבלנדר מערבלים יחד את כל מרכיבי החביתיות. משהים לפחות רבע שעה. מטגנים חביתיות דקות במחבת טפלון, משומנת במעט חמאה רק לפני טיגון החביתייה הראשונה. אם החביתיות דקות- מספיק לטגן רק בצד אחד. עורמים את החביתיות בצלחת.
2. להכנת המילוי, קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות. במחבת כבדה ממיסים את החמאה עם הסוכר ומטגנים את התפוחים תוך בחישה, עד להזהבתם. מגלענים את התמרים, חותכים לרבעים ומוסיפים למחבת. מבשלים מספר דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את קליפת הלימון.
3. ממלאים את החביתיות בתערובת התפוחים והתמרים ומגלגלים. מסדרים בתבנית משומנת במעט חמאה ומחממים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. מגישים עם יוגורט ואגוזים קלויים קצוצים.