פסטיש אגסים וזוקיני עם גבינה כחולה(מאפה מבצק גבינות)
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפסטיש אגסים וזוקיני עם גבינה כחולה(מאפה מבצק גבינות) ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- חומרים:
- 800 גר' זוקיני טרי
- 5 אגסים גדולים (לא בשלים מדי) חתוכים לרבעים, נקיים מליבות ופרוסים דק
- 150 גר' גבינה כחולה – גורגונזולה
- 2 ביצים
- 4 כפות חלב
- 2 כפות פירורי לחם
- 0.5 כוס גבינת טל העמק (מגורדת)
- 0.25 כוס גבינת פרמזן (מגורדת)
- 2 כפות רוטב פסטו
- 0.5 גבינת מוצרלה פירורים
- 30 גר' חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 4 גבעולי טימין טרי
- טיבול – מלח, פלפל ואגוז מוסקט
אופן ההכנה
ממיסים חמאה בשמן זית ומאדים את האגסים עד ריכוך. מטבלים במלח ואגוז מוסקט.
פורסים את הזוקיני וחולטים אותו במים רותחים. מכסים את תבנית האפייה בפרוסות הזוקיני החלוטות.
טורפים בקערה ביצים וחלב ובוחשים פנימה את פירורי הלחם.
מערבבים יחד מוצרלה, פסטו, פרמזן, טל העמק והגונגונזולה.
מעל פרוסות הזוקיני עורכים את תערובת הגבינות, מעל לכך את תערובת הביצים, החלב ופירורי הלחם ומעל את האגסים. מפזרים טימין, מטבלים במוסקט בנדיבות עם מעט פרמזן מעל.
אופים בתנור מחומם ל-1800 כחצי שעה, הופכים על צלחת בתוספת עגבניות בשלות.