ראש השנה: סקלופיני עגל חלב בחרדל ותימין עם סלט רוקט ותפוחי אדמה בחומץ, פטרוזיליה ושום
תיאור המתכון
מנה חגיגית לארוחת החג באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מרכיבים
- חומרים לבשר
- 1. 720 ג' סינטה עגל - פרוסות בעובי ½ ס"מ
- 2. 1 כף חרדל דיג'ון
- 3. 1 כפית חומץ
- 4. 4 כפות שמן זית
- 5. מלח ופלפל לפי הטעם
- 6. 8 כפות שמן זית לטיגון
- 7. 4 כפות קמח לקימוח הבשר לפני טיגון
- חומרים לתפוחי אדמה מתובלים
- 1. 6 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
- 2. 2 כוסות שמן קנולה לטיגון עמוק
- 3. ¼ כוס חומץ
- 4. 1 שן שום קצוצה
- 5. 4 כפות שמן זית
- 6. 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. הכנת הבשר: פורסים על מגש את פרוסות הסינטה ומתבלים. מערבבים בקערה חרדל, דבש, שמן זית, חומץ, מלח ופלפל ומערבבים עד להתמזגות הטעמים ומורחים על פרוסות הבשר. מכניסים למקרר ל- 30 דקות לספיגת טעמים. לאחר 30 דקות: מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מצפים את נתחי העגל בקמח ומטגנים עד לצבע זהוב ומגישים.
2. הכנת תפוחי אדמה מתובלים: מחממים סיר עם שמן קנולה ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד לצבע זהוב. מערבבים בקערה חומץ, שמן זית, פטרוזיליה, מלח, פלפל, שום ומערבבים עם תפוחי אדמה מטוגנים כאשר התפוחי אדמה חמים. מגישים עם נתחי סינטה מטוגן.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|