ראש השנה: נתחי סלמון צרובים על הפלנצ'ה
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מרכיבים
- חומרים לדג
- 1. 500 ג' סלמון נקי מאדרות, עור ושומן
- פרוס ל- 1/2 ס"מ
- 2. 4 כפות שמן זית
- 3. מלח ופלפל לפי הטעם
- 4. מיץ לימון מלימון אחד
- 1. 1 גזר קלוף וחתוך לרצועות דקות
- 2. כ-4 חופנים של עלי בייבי ננסים
- 3. ½ צנון שטוף וחתוך לרצועות דקות
- 4. מיץ לימון מלימון 1
- 5. 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. הכנת הדג: מחממים מחבת טפלון או קרמי, לטמפרטורה גבוהה. מוסיפים שמן זית ומתחילים בצריבה של הדגים. תוך כדי צריבה מתבלים במלח ופלפל כאשר הדג הופך זהוב משני צידו, מוציאים ומניחים בצד. אל אותה מחבת, סוחטים 1 לימון ומערבבים היטב ואת הנוזלים שבמחבת יוצקים על נתחי הדגים.
2. הכנת הירקות: מערבבים את כל הירקות בקערת ערבוב. מוסיפים מלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית ומגישים עם הדג.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|