חזה עוף מתקתק עם גזר של סבתא
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
חברת "סנפרוסט" בשיתוף עם עמית דונסקוי
צילום: כפיר חרבי
מרכיבים
- 2 כפות דבש
- 3 כפות רוטב סויה אוליביה
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כף מיורן
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר
- 1 שן שום קצוצה
- 5 כפות מים
- 1 שקית גזר גמדי מוקפא סנפרוסט (800 גרם), מבושל לפי ההוראות שעל האריזה
- 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
- 100 גרם שזיפים מיובשים ומגולענים
- 100 גרם צימוקים גדולים בהירים
- 2 מקלות קינמון
- 1 כף דבש
- 1/2 כוס מים
- מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. משרים את מנות חזות העוף במרינדה כשעה, אפשר להשרות במשך הלילה במקרר.
2. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל עד הזהבה, מוסיפים את השזיפים והצימוקים ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
3. מוסיפים את הגזר, מקלות הקינמון, הדבש, המים, המלח והתבלינים ומבשלים על להבה נמוכה כ- 50 דקות בסיר מכוסה.
4. צולים את מנות חזה העוף על מחבת פסים.
להגשה: מסדרים במרכז הצלחת את תבשיל הגזר ומניחים מעליו את חזות העוף.