מתכונים טו באב: דואט אנטריקוט ופרגית עם קונפי שום ותפו"א פריזיין
- מתאים ל: 2 מנות מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מנה עסיסית המשלבת טעמים מענגים, מושלמת להכין ולאכול עם אהובי לבכם. באדיבות מתחם האירועים NOVA בנמל תל אביב
מרכיבים
- 1. נתח אנטריקוט במשקל 300 גר' (בקשו מהקצב "אנטרקוט מיושן")
- 2. 2 פרגיות (שוקיים של העוף - יש לבקש מהקצב שיוציא את העצם)
- 3. 400 גר' תפו"א פריזיין (תפו"א עגולים וקטנים)
- 4. 1 ראש שום נקי
- 5. מיץ לימון
- 6. ½ כוס שמן זית
- 7. פפריקה מתוקה
- 8. מלח דק ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. הכנת שום קונפי: מקלפים את השום, מניחים בסיר קטן ומכסים את השום בשמן זית. מבשלים על האש הכי נמוכה במשך כ-15 דקות, ומקפידים שהשום לא יישרף. לאחר הבישול מסננים את השום ומשתמשים ב"שמן שום" בשאר המתכון.
2. הכנת תפו"א: חותכים את תפו"א הקטנים לחצי ומתבלים ב-2 שיני שום כתוש, ½ כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור גרוס, 1 כפית פפריקה ו-3 כפות שמן זית או שום. מחממים תנור לחום של 170 מעלות, ומניחים את תפו"א המטובלים במגש לאפייה. צולים כ-35 דקות.
3. הכנת בשרים: בזמן שתפו"א נאפים בתנור, נתבל את הפרגיות ב-2 שיני שום, קורט מלח, קורט פלפל שחור, 2 כפות מיץ לימון, ½ כפית פפריקה ו2- כפות שמן זית. נחתוך את נתח האנטריקוט לחצי, נחמם מחבת טפלון (זכרו כי ככול שהמחבת יותר כבדה כך היא יותר טובה), ונצלה האנטרקוט והפרגית מכול צד כ-3 דקות. בסיום הטיגון נכניס את הנתחים לתנור לאפייה ביחד עם תפו"א למשך 7 דקות נוספות. המלצה: בהתאם לתנור ניתן להשאיר את הפרגית לאפייה למשך זמן ארוך יותר – עד 13 דקות.
4. אופן ההגשה: נסדר בצלחת עגולה את תפו"א במרכז, מעליהם נניח את הפרגית, ומעליו את נתח האנטריקוט. נקשט עם שיני הקונפי שום.