מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> מתכונים טו באב: דואט אנטריקוט ופרגית עם קונפי שום ותפו"א פריזיין

מתכונים טו באב: דואט אנטריקוט ופרגית עם קונפי שום ותפו"א פריזיין

מתכונים טו באב: דואט אנטריקוט ופרגית עם קונפי שום ותפו"א פריזיין

תיאור המתכון

מנה עסיסית המשלבת טעמים מענגים, מושלמת להכין ולאכול עם אהובי לבכם. באדיבות מתחם האירועים NOVA בנמל תל אביב

מרכיבים

אופן ההכנה

1. הכנת שום קונפי: מקלפים את השום, מניחים בסיר קטן ומכסים את השום בשמן זית. מבשלים על האש הכי נמוכה במשך כ-15 דקות, ומקפידים שהשום לא יישרף. לאחר הבישול מסננים את השום ומשתמשים ב"שמן שום" בשאר המתכון.
2. הכנת תפו"א: חותכים את תפו"א הקטנים לחצי ומתבלים ב-2 שיני שום כתוש, ½ כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור גרוס, 1 כפית פפריקה ו-3 כפות שמן זית או שום. מחממים תנור לחום של 170 מעלות, ומניחים את תפו"א המטובלים במגש לאפייה. צולים כ-35 דקות.
3. הכנת בשרים: בזמן שתפו"א נאפים בתנור, נתבל את הפרגיות ב-2 שיני שום, קורט מלח, קורט פלפל שחור, 2 כפות מיץ לימון, ½ כפית פפריקה ו2- כפות שמן זית. נחתוך את נתח האנטריקוט לחצי, נחמם מחבת טפלון (זכרו כי ככול שהמחבת יותר כבדה כך היא יותר טובה), ונצלה האנטרקוט והפרגית מכול צד כ-3 דקות. בסיום הטיגון נכניס את הנתחים לתנור לאפייה ביחד עם תפו"א למשך 7 דקות נוספות. המלצה: בהתאם לתנור ניתן להשאיר את הפרגית לאפייה למשך זמן ארוך יותר – עד 13 דקות.
4. אופן ההגשה: נסדר בצלחת עגולה את תפו"א במרכז, מעליהם נניח את הפרגית, ומעליו את נתח האנטריקוט. נקשט עם שיני הקונפי שום.