Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות חמות> ביצים ירוקות אפויות עם גבינת פטה

ביצים ירוקות אפויות עם גבינת פטה

ביצים ירוקות אפויות עם גבינת פטה

תיאור המתכון

באדיבות שפית אמילי גולדברג, מסעדת "מונטיפיורי שבע"
צילום: נועם בן אהרון

מרכיבים

אופן ההכנה

1. טוחנים במג'ימיקס את הביצים, השמנת החמוצה, השמנת המתוקה, התרד, הפלפל והמלח - עד לקבלת בלילה בצבע ירוק אחיד.
2. משמנים היטב את כלי ההגשה עם מעט חמאה (כולל את הדפנות). מומלצת מחבת קטנה ועמוקה.
3. מוזגים את הבלילה שבמג'ימיקס ל-4 כלים. ל-2/3 מגובה הכלי.
4. מעל כל כלי שוברים 2 ביצים שלמות ומפזרים כ-2 כפות פטה מפוררת.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-10-12 דקות, עד שהבלילה יבשה (יש להיזהר לא לייבש את החלמונים).
6. להגיש חם.

המתכון באדיבות
,