טארט פטיסייר ופירות טריים
תיאור המתכון
באדיבות השף שי לוינשטיין והקונדיטורית אושרת סולימני "הגושרים מלון בטבע"
מרכיבים
- חומרים לבצק טארט פריך
- 100 גר' אבקת סוכר
- 200 גר' חמאה
- 1 שקית סוכר וניל
- 300 גרם קמח
- 1 ביצה בינונית
- חומרים טארט פטיסייר ופירות טריים:
- תחתית מוכנה לטארט אפויה אפיה מלאה (על פי המתכון המצורף)
- 250 מ"ל חלב
- ½ מקל וניל
- 3 חלמונים (מביצים בינוניות)
- 75 גר' סוכר
- 30 גר' קורנפלור
- 120 מ"ל שמנת מתוקה
- מבחר פירות קיץ טריים
- גלזורה (פאג', מירור או ריבה כתומה)
אופן ההכנה
1) בצק טארט: מערבבים את החמאה עם האבקת הסוכר וסוכר הווניל - עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים את הביצה, מערבבים היטב, ולבסוף מוסיפים את הקמח בפעם אחת ולשים אך ורק עד קבלת בצק. מניחים לבצק לנוח עטוף בניילון. מרדדים ומניחים בתבנית הטארט, מקפיאים למשך כחצי שעה ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס במשך כ- 10-15 דקות.
2) טארט פטיסייר: שמים את החלב בסיר, חוצים את מקל הווניל ומגרדים מתוכו את הגרגרים לסיר. שמים גם את המקל עצמו ומביאים לרתיחה ומכבים. טורפים את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. שופכים חלק מהחלב החם לתערובת החלמונים ומערבבים מיד היטב. מסננים את תערובת החלמונים לסיר דרך מסננת ומבשלים על אש קטנה תוך בחישה מתמדת. לאחר שהתערובת סמיכה ומבעבעת ממשיכים לבשל אותה תוך בחישה כ-2 דק' נוספות. מקררים היטב.
3) קישוט הטראט: מקציפים את השמנת ומקפלים את הקצפת לתוך הקרם. ממלאים את התחתיות בקרם המוכן ומסדרים את הפירות. מברישים במעט גלזורה לגימור.