סלט עלים ירוקים ופרות העונה ברוטב ויניגרט סילאן
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות השף פליקס בלשקובסקי ממתחם Nova לאירועים בנמל תל אביב
מרכיבים
- 1 חבילה חסה שטופה ונקייה.
- ½ חבילה של בייבי מיקס עלים.
- 1 גזר חתוך לפרוסות דקות (בעזרת קולפן)
- 1 חב' תותים (שטופים וחתוכים לרבעים)
- 100 גר' פקאן מסוכר
- 2 תפוחי עץ (חתוכים לפרוסות)
- לרוטב הויניגרט:
- 5 כפות מיץ לימון
- 1 כפית חרדל
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 4 כפות סילאן
- 1 שן שום כתושה
- ½ כוס שמן זית
אופן ההכנה
הכנת הרוטב: מערבבים את כל החומרים בקערה (ניתן גם לטחון יחד במג'ימיקס ידני, בעזרת מטרפה או לערבב היטב בצנצנת סגורה)
הכנת הסלט: קורעים את החסות בעזרת הידיים לחתיכות קטנות ומערבבים עם עלי הבייבי מיקס עם הגזר, תפוחי העץ והתותים
מוסיפים את הרוטב כעשר דקות לפני הגשת הסלט (כדי לשמור על רעננותו)
מפזרים מעל הסלט פקאן מסוכר ומגישים
הערות
10 דקות
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר