שבועות: רול חציל וגבינות
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
חציל במילוי גבינות ואגוזי מלך, ברוטב פירות יער, לצד קוביות פטה ועלי בזיליקום מטוגנים.
באדיבות ירון בן חמו, מסעדת "הגג-sweat star" אשדוד
מרכיבים
- 3 חצילים
- 200 גר' גבינת שמנת
- 50 גר' מוצרלה מגורדת
- 50 גר' אגוזי מלך קלויים
- רוטב פסטו
- פירות יער
- 1/4 כוס מי סוכר
- 50 גר' חמאה
- 100 גר' גבינת פטה חתוכה לקוביות
- פירורי לחם זהב
- מיץ מלימון טרי
- שמן זית
- מלח גס
- עלי בזיליקום מטוגנים (לקישוט)
אופן ההכנה
מניחים על אש נמוכה סיר או מחבת רחבה, שופכים את פירות היער ומצמצמים עם מי הסוכר. שורפים את החצילים כשהם שלמים, בתנור או בגריל, ולאחר מכן מוציאים את התוכן ללא הקליפה. מערבבים בקערה גבינת שמנת, מוצרלה, אגוזי מלך ופסטו. לוקחים את 'בשר' החציל הקלוי ומשטחים דק על נייר פרגמנט לגודל חצי דף A4, ממלאים בתערובת הגבינות לאורך החציל ומגלגלים כמו סושי בעזרת נייר הפרגמנט אותו משאירים. מכינים תערובת דלילה של קמח ומים, חותכים את הפטה בעדינות לקוביות, טובלים בתערובת הקמח והמים, מגלגלים בפירורי הלחם, מטגנים ומניחים בצד. גם את עלי הבזיליקום מטגנים. את רול החציל (עם נייר הפרגמנט) מתבלים בעדינות במיץ לימון, שמן זית וקורט מלח גס. מכניסים לתנור שחומם מראש לכ-200 מעלות למשך 3-4 דקות. את רוטב פירות היער שצמצמנו בהתחלה שופכים למחבת באש בינונית עם חמאה ונגיעה של זעתר. בצלחת הגשה מסדרים את החציל, מעליו את רוטב פירות היער, קוביות הפטה המטוגנות ועלי בזיליקום.