שבועות: סלמון מצופה פנקו על מצע רטטוי
תיאור המתכון
באדיבות מסעדת בלקאאוט
מרכיבים
- לדג:
- נתח סלמון (170 גרם)
- מעט חמאה
- מלח פלפל
- לציפוי:
- כפית חומץ בן יין לבן
- כפית חומץ בלסמי
- כפית גרגרי חרדל
- כפית גרגרי כמון
- כפית גרגרי קימל
- כפית גרידת תפוז
- כפית גרידת לימון
- כוס פנקו
- לרטטוי:
- 3 כפות שמן זית
- עלי טימין
- פלפל אדום חתוך לקוביות
- זוקיני חתוך לקוביות
- חציל חתוך לקוביות
- עגבניה חתוכה לקוביות
- בצל לבן חתוך לקוביות
- שתי שיני שום פרוסות
- חצי כוס
אופן ההכנה
מכינים את הציפוי:
מערבבים את כל הרכיבים ביחד (פרט לפנקו) ומכניסים לתנור בחום בינוני כרבע שעה עד שהניחוחות משתחררים
מורחים את הדג בחמאה, מלח ופלפל
טובלים את הדג בתערובת ואז בפנקו עצמו
מכניסים לתנור ל8 דקות בחום בינוני
מכינים את הרטטוי:
מקפיצים כל ירק בנפרד עם מלח, פלפל ועלי טימין
מחממים היטב שמן זית בסיר, מקפיצים שום פרוס כדקה, מוסיפי עגבניות וטימין לעוד דקה, מוסיפים את כל הירקות
מבשלים על אש נמוכה 6-7 דקות
מוסיפים יין לבן, מערבבים דקה ומוציאים.
הערות
מגישים לצד כוס מהיין בו הוכן הרטטוי.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת בלק אאוט
''מרכז נא לגעת'' רציף העלייה השניה, נמל יפו, יפו
הצג טלפון
053-8094758
|