שבועות: פאי גבינות ופלפל בניחוח טימין
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות סיון צפריר, שף קונדיטור מאפיית חוות הבריאות מצפה הימים
מרכיבים
- 3 פלפל אדום (גמבה) צלויים בתנור, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 פלפל אדום (גמבה) צלוי בתנור, קלוף ופרוס לרצועות
- 150 גר' גבינה לבנה כחושה
- 50 גר' גבינה צהובה מגורדת
- 100 גר' גבינה בולגרית
- 2 ביצים
- כפית טימין טרי קצוץ
- מלח, פלפל שחור גרוס טרי, 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד
- לבצק:
- 100 גר' חמאה
- כוס קמח
- קורט מלח
- ביצה אחת
אופן ההכנה
טורפים את 2 הביצים יחד עם הגבינות ומוסיפים את קוביות הפלפל וחצי כפית טימין.
הכנת הבצק: לשים היטב את המצרכים יחד, עד לקבלת בצק ומקררים שעתיים.
את הבצק מרדדים ומרפדים בתוך תבנית.
יוצקים את תערובת הגבינות והפלפל.
מקשטים ברצועות הפלפל והטימין.
אופים כ-50 דק' בתנור שחומם מראש לחום בינוני.
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר