שבועות: עוגת שמנת פירורים
תיאור המתכון
באדיבות סיון צפריר, שף קונדיטור מאפיית חוות הבריאות מצפה הימים
מרכיבים
- תחתית ולפרורים:
- 460 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
- 20 גרם אבקת אפיה
- 4 ביצים
- 200 גרם חמאה/מרגרינה
- 200 גרם סוכר (1 כוס)
- חומרים למילוי:
- 300 גרם סוכר (כוס וחצי)
- 300 גרם חמאה/ מרגרינה
- 3 ביצים
- 800 גרם שמנת חמוצה (4 קופסאות רגילות) בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה
הכנת התחתית:
לערבב במיקסר את הקמח, אבקת אפיה, סוכר וחמאה לתערובת פרורית.
להוסיף את הביצים ולערבב עד שנהיה בצק.
2/3 מהבצק לשטח בתוך תבנית עגולה 26 ס"מ.
את השליש האחרון להניח בתבנית אחרת.
לאפות את שתי התבניות ב-200 מעלות עד שהבצק משחים את השליש האחרון לאפות טיפה יותר כהה ולקרר.
הכנת המילוי:
לערבב היטב (עם הגיטרה) בעזרת מיקסר את הסוכר והחמאה, לעצור את המיקסר מדי פעם ולנגב את להב הגיטרה ואת דפנות הקערה.
להמשיך לערבב עד שהתערובת נהיית תפוחה וללא גושי סוכר.
להוסיף את הביצים אחת אחת, בהפרש של 3 דקות בין אחת לשנייה (כדי להבטיח שלא יהיו גושים).
להוסיף את השמנת החמוצה בבת אחת ולערבב עד שהתערובת נהיית אחידה.
ליצוק לתוך התבנית עם תחתית הבצק האפוי, לפורר את 1/3 הבצק הנותר ולפזר על העוגה.
יש לקרר למשך 6 שעות במקרר.