שבועות: פטריות ממולאות גבינות ברוטב שום שמיר
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות אסף אוטולנגי, שף מסעדת בית שלום במטולה
מרכיבים
- 12 פטריות שמפיניון בינוניות, ללא הרגליים
- למילוי:
- רגלי פטריות השמפיניון
- 1 גליל גבינת פרומעז
- 2 כפות גבינת שמנת
- 1 חופן בזיליקום קצוץ
- 1 חופן אגוזי מלך קצוצים
- 1 חופן שקדים מולבנים קצוצים
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- לציפוי:
- קמח
- פירורי לחם עם שומשום
- 1 ביצה
- לרוטב:
- חמאה ושמן זית לאידוי השום
- 1/2 כוס חלב
- 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
- 2 כפות שום כתוש או שום טרי קצוץ
- 1 חופן שמיר קצוץ
- מלח, פלפל
- 2 כפות קמח
אופן ההכנה
קוצצים את רגלי הפטריות, מערבבים עם יתר חומרי המילוי לתערובת אחידה וממלאים את הפטריות בעזרת כף. מצפים אותן בקמח, ביצה ופירורי לחם עם שומשום.
מניחים בצד.
הכנת הרוטב- מאדים את השום בקצת חמאה ושמן זית עד הזהבה.
מוסיפים שתי כפות קמח ומטגנים עד שכל השמן נספג בקמח.
מוסיפים את החלב והשמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, פלפל ושמיר ומבשלים על אש קטנה מספר דקות.
הגשה: מטגנים את הפטריות עד הזהבה, יוצקים את הרוטב לצלחת ומניחים את הפטריות במרכזה (המלצת הגשה: 3 פטריות בצלחת). מקשטים עם 3 עלי בזיליקום טריים ומגישים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת בית שלום
הראשונים 28, מטולה
הצג טלפון
053-6111490
|