שבועות: עוגת גבינה קרה וריבת חלב
תיאור המתכון
(לעוגה בקוטר 24) באדיבות קונדיטוריה גליה
מרכיבים
- תחתית:
- 200 גרם פירורי עוגיות / ביסקוויטים + 50 גרם חמאה מומסת
- מערבבים ידנית מניחים על תחתית התבנית עם נייר אפייה, משטחים ומהדקים
- למלית:
- 500 גרם גבינה לבנה (אפשר מתוך זה 200 גר' ג. שמנת)
- 500 מל' שמנת מתוקה
- 180 גרם סוכר
- 6 גרם ג'לטין
- 100 גרם שוקולד לבן מומס
- תמצית וניל, גרידת לימון
- ציפוי גנאש לבן :
- 300 גרם שוקולד חלב+100 גרם שנת מתוקה +כף ריבת חלב
אופן ההכנה
1. ממיסים ג'לטין במעט מים קרים, מחממים ומוסיפים לשוקולד המומס.
2. טורפים גבינה עם יתרת הסוכר והוניל.
3. מערבבים את תערובת הגבינה והשוקולד
4. מקציפים שמנת עם מחצית מכמות הסוכר לקצפת רכה
מקפלים את שתי ההקצפות
5. מחלקים את התערובת לשניים ומוסיפים לאחת ריבת חלב מדוללת במעט חלב
6. יוצקים שכבה לבנה על התחתית ומייצבים במקפיא
כשהתייצב יוצקים את התערובת השנייה עם ריבת החלב ומייצבים במקרר או במקפיא
7. מכינים את הגנאש: מחממים על בן מרי את השוקלד והשמנת עד להמסה יוצקים על העוגה הקפואה , ממתינים כ-10 דקות במקפיא , מפרקים ומקשטים