מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > שבועות: פילה סלמון בעשבי תיבול על מצע פירה אפונה

שבועות: פילה סלמון בעשבי תיבול על מצע פירה אפונה

שבועות: פילה סלמון בעשבי תיבול על מצע פירה אפונה

תיאור המתכון

באדיבות השף פליקס בלשקובסקי ממתחם Nova לאירועים בנמל תל אביב

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מניחים בכלי עמוק פטרוזיליה, כוסברה, מיץ לימון, שמן זית ומלח-פלפל
2. טוחנים במג'ימיקס את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה
3. פורסים את פילה הסלמון ל-4 פרוסות שוות ומטבלים בתערובת עשבי התיבול
4. מקלפים את תפו"א, מניחים בסיר עמוק וממלאים מים עד לכיסוי (ועוד טיפה)
5. מבשלים את תפו"א על אש קטנה במשך כ-45 דקות - עד לדרגת ריכוך
6. מוסיפים את האפונה הקפואה ומבשלים במשך כ-3 דקות
7. מסננים ומועכים את התערובת לפירה, מתבלים את עם מלח דק ופלפל לבן
8. מכניסים את פילה הסלמון לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 12 דקות
9. מניחים את פילה הסלמון על הפירה
10. להגשה: מומלץ להגיש עם לימון וניתן לקשט עם פרוסות כרישה שטוגנה בשמן עמוק