שבועות: פילה סלמון בעשבי תיבול על מצע פירה אפונה
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף פליקס בלשקובסקי ממתחם Nova לאירועים בנמל תל אביב
מרכיבים
- 800 גר' פילה סלמון נקי
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
- ½כוס כוסברה קצוצה
- ½כוס מיץ לימון
- ½כוס שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 4 תפו"א גדולים
- 2 כוסות אפונה ירוקה קפוא
אופן ההכנה
1. מניחים בכלי עמוק פטרוזיליה, כוסברה, מיץ לימון, שמן זית ומלח-פלפל
2. טוחנים במג'ימיקס את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה
3. פורסים את פילה הסלמון ל-4 פרוסות שוות ומטבלים בתערובת עשבי התיבול
4. מקלפים את תפו"א, מניחים בסיר עמוק וממלאים מים עד לכיסוי (ועוד טיפה)
5. מבשלים את תפו"א על אש קטנה במשך כ-45 דקות - עד לדרגת ריכוך
6. מוסיפים את האפונה הקפואה ומבשלים במשך כ-3 דקות
7. מסננים ומועכים את התערובת לפירה, מתבלים את עם מלח דק ופלפל לבן
8. מכניסים את פילה הסלמון לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 12 דקות
9. מניחים את פילה הסלמון על הפירה
10. להגשה: מומלץ להגיש עם לימון וניתן לקשט עם פרוסות כרישה שטוגנה בשמן עמוק