מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני לחמים ו מאפים> שבועות: מאפה שמרים של תרד וגבינות

שבועות: מאפה שמרים של תרד וגבינות

שבועות: מאפה שמרים של תרד וגבינות

תיאור המתכון

קרדיט צילום- כפיר חרבי, קרדיט מתכון עמית דונסקוי. באדיבות תשלובת החלב של תנובה

מרכיבים

אופן ההכנה


1.הכנת הבצק: מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר בקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח, יוצקים את הביצים ואת החלב פנימה ומערבבים בכף עץ (או במערבל על וו לישה), עד שנוצר בצק. מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים/לשים, עד שנוצר בצק אחיד. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים 8 דקות, עד שנוצר בצק גמיש. אוספים לכדור, מכסים במגבת מטבח לחה ומניחים לשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את ניפחו.
2.הכנת המלית: סוחטים היטב את התרד. מערבבים את כל מרכיבי המלית יחד.
מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
3.מניחים את הבצק בתבנית, כך ששוליו משתפלים מדפנות התבנית, כלפי חוץ. יוצקים את המלית לתוך הבצק ומקפלים את שולי הבצק מלמעלה. 4.האפייה: מברישים את פני המאפה בביצה הטרופה, זורים את גרעיני הדלעת ואופים, עד הזהבה.
מגישים חם.

הערות

מומלץ לאחסן את הבצק למשך לילה במקרר, כך נוח וקל לעצב את המאפה