ניוקי ריקוטה – ניוקי ללא תפו"א
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 3 שעות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות שף אליאב גולדנברג ממסעדת ג'ויה
מרכיבים
- 500 גרם גבינת ריקוטה
- 3 כפות אבקת בנפייבר
- 50 גרם חמאה רכה
- 1 כוס קמח
- 2 ביצים
- 1 חלמון
- 1 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
- קמח לקימוח
- לרוטב:
- 100 גרם חמאה
- 6 עלי מרווה
- 3 כפות פרמז'ן מגורד
- 4 כפות ממי הבישול של הניוקי
אופן ההכנה
1.מערבבים את כל מרכיבי הניוקי לבצק רך, מניחים את הבצק מינימום שעתיים במקרר .
2.מקמחים משטח עבודה ויוצרים נחשים של בצק בעובי של שני ס"מ.
3.חותכים אותם עם סכין לאורך של ס"מ ומרתיחים מים עם מעט מלח.
4.מבשלים עד שהניוקי צפים.
5.במקביל מכינים את הרוטב : מטגנים במחבת עלי מרווה בחמאה ,מוסיפים מי בישול וגבינת פרמז'ן.
מוסיפים את הניוקי ומגישים מיד.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר