חציל פרמז'ן ( מלנזנה אלה פרמז'נה )
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: כשעה ורבע
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאפה חצילים בנוסח העיר פרמה ,מאפה זה יכול להיות במנות אישיות או מתבנית משפחתית. באדיבות שף אליאב גולדנברג ממסעדת ג'ויה
מרכיבים
- 2 יחידות חצילים ,פרוסים לעובי 1 ס"מ
- 3 כפות אבקת בנפייבר
- חצי כוס קמח
- 2 כוסות רוטב עגבניות בסיסי
- צרור בזיליקום
- 300 גרם מוצרלה טריה
- 2 כפות פרמז'ן מגורד
- שמן לטיגון
- 8 תבניות אלומיניום אישיות
אופן ההכנה
1.ממליחים את פרוסות החציל במלח גס ומשאירים כחצי שעה להזיע.
2.מחממים תנור לחום של 190 מעלות .
3.מנגבים היטב את החצילים מהמלח והנוזלים ומקמחים את פרוסות החציל, מחממים שמן במחבת ומטגנים את החצילים עד להזהבה.
4.מערבבים אבקת בנפייבר יחד עם רוטב העגבניות.
5.מסדרים בתבניות אישיות לפי הסדר הבא – פרוסת חציל ,כף רוטב עגבניות ,עלה בזיליקום ,גבינת מוצרלה ,חוזרים על התהליך 4 פעמים .
6.מפזרים גבינת פרמז'ן ואופים חצי שעה .
7.הופכים את התבניות על צלחת הגשה ויוצקים מעט רוטב ומקשטים בעלה בזיליקום ופרמז'ן מגורד.
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר