שבועות: פשטידת תרד, כרישה ופטה
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות השף שי לוינשטיין "הגושרים מלון בטבע" בצפון
מרכיבים
- 500 גרם עלי תרד טורקי טרי ושטוף
- 2 ראשי קרישה פרוס דק (החלק הלבן)
- 2 שיני שום
- 50 גר' חמאה
- 4 כפות שמן זית
- 5 ביצים
- 200 גרם גבינת פטה מגורדת
- 30 גרם פרמזן
- ½ כוס שמנת לבישול
- 2 כפות קורנפלור
- מלח
- פלפל לבן
- אגוז מוסקט מגורד
אופן ההכנה
מוזגים למחבת חמה את השמן והחמאה
מטגנים קלות את הכרישה
ולאחר הזהבה מוסיפים את השום הכתוש והתרד
מטגנים ומערבבים הכל ביחד ומורידים מהאש
בכלי נפרד מערבבים את כל שאר החומרים
לאחר שהתרד התקרר מוסיפים אותו לתערובת שהתקבלה
מתבלים ומוזגים לתבניות אישיות משומנות
מפזרים מעל קצת פרמזן מגורד
מכניסים לאפיה לתנור חם ב-170 מעלות לכ-40 דקות
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר