שבועות: שני דגים על מיקס פטריות
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף מיקי סויסה למסעדת לונה אשקלון
מרכיבים
- 400 גרם פילה סלמון מחולק ל4
- 4 י"ח פילה דניס
- 3 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
- 2 סלסלות פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים
- חצי כוס שמן זית
- למשרה :
- חופן כוסברה קצוצה
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 4 ענפי תימין קצוצים
- 4 שיני שום קצוץ
- 1 כוס יין לבן
- מיץ משני לימונים
- חצי כוס שמן זית משובח
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור גרוס לפי טעם
אופן ההכנה
למשרה : מערבבים את כל החומרים יחד מעבירים לצנצנת למשך לילה .
מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים את הדגים תחילה מצד העור ולאחר מכן מצד הבשר .
מוציאים את הדגים, מוסיפים שמן זית ומקפיצים את הפטריות עד להזהבה .
מחזירים את הדגים ומניחים מעל הפטריות.
יוצקים מעל מהמשרה מנמיכים את האש ומבשלים כשתי דקות נוספות .
מגישים יחד עם המחבת למרכז השולחן