מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > ממולאים צמחוניים> תפוח אדמה ממולא כל טוב

תפוח אדמה ממולא כל טוב

תפוח אדמה ממולא כל טוב

תיאור המתכון

מאת יפתח צפריר, שף מסעדת "נופים" של כפר הנופש "נופי גונן". מתכון מתאים להכנה עם ילדים בל"ג בעומר

אופן ההכנה

חוצים תפוח אדמה גדול לשניים, מרוקנים חלק מהליבה- בשני הצדדים, לצורה קעורה. שוברים פנימה ביצה (רצוי להשאירה כמו שהיא, אך אפשר גם לקשקש אותה).
ניתן להוסיף לביצה מרכיבים נוספים- כל אחד לפי טעמו כמו: גבינה צהובה, רוטב עגבניות, שום, בצל ועוד.
מצמידים (סוגרים) את שני צידי תפוח האדמה ועוטפים טוב טוב בנייר כסף.
זורקים למדורה את תפוח האדמה הממולא, כעבור שעה מוציאים ומתענגים על הטעם!

דרך נוספת- תפוח אדמה כמו שהוא, לשים על גחלי המדורה עטוף בניר כסף. בנתיים להכין תוספות שהילדים אוהבים- רוטב עגבניות וזיתים מבושלים יחד, שמנת עם גבינה צהובה ועוד. כשתפוחי האדמה רכים, להוציא, לחצות אותם לחצי ולהניח את המילוי על כל צד, מומלץ חופן נאה של גבינה צהובה שניתכת מהחום. לאכול עם כפית או בלי.
כדאי להיזהר: תפוח האדמה אוגר חום. לתת לו להתקרר לפני האכילה.