פיצה פרושוטו מלון
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון איטלקי שניתן לעשות ממנו גם קרקרים קטנים הנקראים "מכשפה קטנה" באיטליה.
מרכיבים
- חומרים לבצק:
- 500 גר' קמח
- 1 כוס מים
- 50 גר' חמאה רכה
- 25 גר' שמרים טבעיים נמסים
- 3/4 כפית מלח
- 1 כף דבש
- חומרים לציפוי:
- רוטב עגבניות
- 100 גר' פרושוטו פרוס
- 1/2 מלון פרוס דק
- 100 גר' גבינת מוצרלה קוביות
- חופן פרמזן מגורר
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
על משטח העבודה עורמים את הקמח ויוצרים גומה. בגומה שמים את השמרים והמים. מערבבים ומוסיפים את החמאה, מערבבים היטב. מוסיפים את המלח וכף הדבש. אוספים במרית אפיה את החומרים ולשים עוד עשר דקות עד קבלת כדור חלק וגמיש. מטפיחים כ-30 דקות בקערה מכוסה במגבת.
מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים על משטח מקומח עד גודל תבנית.
משמנים את תבנית האפייה בשמן זית, מצמידים את קצוות הבצק לדפנות התבנית בכדי שלא יברח באפייה.
אופן הכנת הציפוי:
מוסיפים את רוטב העגבניות ואת גבינת המוצרלה מעל. מסדרים בחפיפה את פרוסות הפרושוטו עם פרוסות המלון. מעל מפזרים פרמזן ואופים בתנור בחום של 2300 – מדף עליון, 15 דקות.