חזירון
תיאור המתכון
באדיבות מסעדת NG
מרכיבים
- 1 חזירון
- דבש 600 גר'
- ברנדי 4 שוטים
- 8 כפות תרכיז תפוחי עץ
- 2 כוס מיץ תפוזים
- 3 כפות שום פרוס
- 4 מקלות קינמון
- קלבדוס 2 שוטים בחימום אחרון לפני הוצאה
אופן ההכנה
1. משרה– שום פרוס, תרכיז תפוחי עץ, דבש, ברנדי, 2 קורט מלח, פלפל, מקלות קינמון.
2. לשטוף את החזירון ולקרצף, להניח במגש המשרה ולהכניס מכוסה לתנור 160 ל 3 שעות.
3. הוצאה – מוסיפים קלבדוס לרוטב ומכניסים שוב לתנור 200 מעלות ל 20 דקות ללא כיסוי להשחמה, מידי פעם מרטיבים בנוזל, מניחים חזירון בזהירות על 2 צרורות סלרי, מפזרים תפוחי עץ מסביב ואחד טרי תוקעים לו בפה.