שבועות: בלינצ'ס במילוי גבינה ופסיפלורה
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה מלון שרתון תל אביב
מרכיבים
- חומרים לבלילת הקרפ:
- 1 כוס קמח
- 1 כף סוכר
- כוס וחצי חלב
- 2 ביצים מס 2
- כיפת שמן תירס
- חומרים למילוי:
- 500 גר גבינה "סקי"
- 4 כפות סוכר
- כף קורנפלור
- 3 כפות מיץ פסיפלורה עם הגרעינים
אופן ההכנה
1. הכנת הקרפ: מעבירים את כל הצרכים לקערה ומערבבים. טורפים במטרפה עד לקבלת בלילה הומוגנית.
2. מעבירים דרך מסננת דקה.
3. מחממים מחבת טפלון בקוטר 15 ס"מ ויוצקים שכבה דקה שתכסה את כל פני המחבת. לאחר דקה מוצאים מהמחבת ומעברים לצינון על גבי מגבת (בד"כ הקרפ הראשון אינו יוצא טוב לא להיבהל ) יש לטגן את כל הקרפים בשיטה זו ולהניח בצד
4. הכנת המילוי: מערבבים את כל החומרים מלבד הקורנפלור. לבסוף מוסיפים את הקורנפלור בהדרגתיות (כדי למנוע גושים - תפקידו של הקורנפלור ליבש , את המסה על מנת שלא תיזל במהלך טיגון הקרפ)
5. גלגול הקרפ: את הקרפ מניחים על שולחן ומעליו כף גבינת פסיפלורה במרכז הקרפ. מקפלים את הקרפ קיפול מעטפה, יש להדק מעט כדי שלא יתפרק במהלך הטיגון.
6. טיגון הקרפ: מטגנים את הקרפ במחבת טפלון עם כפית חמאה עד להזהבה ופריכות, במשך כ- 2 דקות מכל צד על להבה בינונית.
7. הגשה: מגישים בתוספת פירות העונה
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר