Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכונים ל-בישול צמחוני> שבועות: ניוקי ברוטב פטריות ושמנת
גליאנו פירנצה בגליל

שבועות: ניוקי ברוטב פטריות ושמנת

שבועות: ניוקי ברוטב פטריות ושמנת

תיאור המתכון

באדיבות השף צ'רלי פדידה מלון שרתון תל אביב

מרכיבים

אופן ההכנה

ניוקי:
1. מבשלים את התפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך מלא
2. מעבירים בעדינות לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך 10 דקות (לצורך יבוש מנוזלים)
3. קולפים את תפוחי אדמה ומועכים עד לקבלת מחית חלקה ואחידה
4. מפזרים את מחית תפוחי אדמה על משטח עבודה בצורה הומוגנית ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט, קמח, ביצה שלמה וחלמון אחד
5. מערבבים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אוורירי ואחיד
6. יוצרים גליל בעובי 2 ס"מ וחותכים בעזרת קלף את חתיכות הניוקי בגודל רצוי
7. מניחים את הניוקי על מגש מקומח
8. מבשלים את הניוקי במשך 3 דקות בסיר עם מים רותחים או עד שהניוקי צף על פני המים
9. מוציאים מיד ומקפיצים עם רוטב פטריות.

אופן הכנת הפטריות:
1. מחממים סיר על להבה גבוהה ומוסיפים שמן זית
2. מטגנים את הבצל והפטריות על פי הסדר הבא: בצל עד להזהבה, מוסיפים שום ולאחר כמה שניות את שאר הפטריות. מטגנים במשך כ-5 דקות - עד שכול הנוזלים התאדו.
3. מוסיפים מלח, פלפל ותימין קצוץ
4. מערבבים, מוסיפים יין לבן ומצמצמים עד לחצי מהכמות
5. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים שמנת מתוקה - כאשר השמנת מצטמצמת עם הפטריות מסמיכים את התערובת בעזרת מעט גבינת פרמזן טחונה ומוסיפים את הניוקי שיצא מהמים הרותחים
6. מערבבים עם הניוקי ומגישים מיד עם גבינת פרמזן מגורדת

אירוע חלבי כשר למהדרין - אלתרנתיב קפה מסעדהאירועים בלחם בשר מרינה, הרצליה. עד 200 איש, כשר למהדרין