שבועות: קרסטיני זיתים, עגבניות ופלפלים
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה, ממלון "שרתון" תל אביב
מרכיבים
- 2 בגטים חתוכים באלכסון
- 100 גרם גבינת פרמז'ן מגולחת בקולפן (לצורך הקרמה בתנור)
- חומרים לממרח זיתים
- 150 גרם זיתים שחורים מגולענים
- 10 כפות שמן זית
- ½ שן שום קצוצה
- 3 פילה אנשובי כבוש
- ¼ כפית תימין קצוצה
- מלח פלפל שחור טרי
- חומרים לממרח עגבניות מיובשות
- 150 גרם עגבניות מיובשות
- 15 כפות שמן זית
- ½ שן שום קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חומרים לממרח פלפלים
- 2 פלפלים אדומים גדולים
- 10 כפות שמן זית
- 4 כפות חומץ בלסמי
- ½ כפית סוכר
- מלח פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. הכנת תפנד זיתים - את כל החומרים מכניסים למעבד מזון וטוחנים. בודקים מליחות ומוסיפים אם צריך.
2. הכנת ממרח עגבניות - מעבירים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים עד למרקם הרצוי. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
3. הכנת ממרח פלפלים - קולים את הפלפלים על אש גלויה עד שהקליפה הופכת שחורה. קולפים את הקליפה ומכניסים למעבד מזון. טוחנים עם שאר המרכיבים עד לקבלת מרקם רצוי. מתבלים במלח פלפל סוכר חומץ ושמן ומניחים בצד.
4. אופן הרכבת הקרסטיני - מסדרים את פרוסות הבגט על מגש אפייה ומורחים מעל את הממרחים שהכנו לפי הטעמים שאנחנו אוהבים. מניחים מעל גבינת פרמזן ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורות של 200 מעלות - עד שהבגט הופך פריך ומגישים.