גונדי נוכודי:
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
מרק ירקות במילוי כופתאות עוף וחומוס.
ממטבחו של השף מוטי בוחבוט
מרכיבים
- 300 גר' פולי חומוס מושרים ב מים רותחים.
- 500 גר' חזה עוף טחון
- 2 יח' בצל קלוף מגורד
- 6 יח' גבעוליי פטרוזיליה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 20 גר' אבקת הל
- 1/2 כפית כורכום
- 100 גר' קמח חומוס.
- 2 יח' ביצים.
- המרק :
- 3 יח' גזרים בינוניים חתוכים ל – קוביות
- 3 יח' תפו'א חתוכים לקוביות גסות
- 2 יח' עגבניות חתוכים לקוביות קטנות
- 2 כפות שמן
- 1/2 כפית כורכום
- 300 גר' אוסובוקו בקר
- 1/2 ח' כוסברה קצוצה
- 2 כפות אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
1. להשרות את פולי החומוס במים רותחים לשעות אחדות עד לספיחת הנוזל וגידול בנפח החומוס.
2. טוחנים את החומוס , הבצל , חזה העוף , פטרוזיליה ושאר החומרים.
3. מוסיפים תבלינים וביצים ומערבבים היטב, להוסיף קמח חומוס עד להיווצרות בצק חלק.
4. לחמם בסיר רחב את השמן להוסיף את האוסובוקו עד לטיגון מלא מכל הכיוונים, להוסיף מים, תבלינים ולבשל כ- 11/2 שעות עד לריכוך הבשר.
5. להוסיף פנימה את שאר הירקות עד לריכוך ולהשלים טעם.
6. ליצור קציצות מהבצק במשקל 50 גר' יחידה וליצוק למרק, בישול כ–20 דקות.
7. ניתן לטגן את הכופתאות ואז להכניסן למרק להמשך בישול של 10 דקות.
הצעת הגשה: ליצוק לקערית מרק + מילוי של 3-4 כופתאות ולקשט בריחן טרי מעל.
הערות
זוהי אחת מגרסאות הגונדי, ישנן כופתאות שניתן לטגנן בשמן, בישול בציר ירקות, לאחר טיגון או ללא טיגון.
מאכל פרסי אותנטי.